Megdöbbentő adattal reagált a Fidesz Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője online sajtótájékoztatóján tett kijelentésére, miszerint a kormányt nevezte felelősnek a válságért, a munkanélküliségért és a gazdasági visszaesésért.
A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása alatt egymillió embert tettek munkanélkülivé és tönkretették az országot. A válságban nem segítették a családokat és a vállalkozásokat, hanem megszorításokkal sújtották őket, a mostani koronavírus-járványban sem támogatták a családokat és a vállalkozásokat segítő adócsökkentéseket és bértámogatásokat – tették hozzá.

Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

„Ha a baloldalon múlt volna, most se munkahelyvédelmi, se beruházási támogatások nem lennének, ugyanis kezdettől csak akadályozzák és támadják a járvány elleni gazdasági védekezést is” – közölték, megjegyezve, a baloldali vezetésű településeken a járvány alatt is „sorra emelik az adókat”.
A Fidesz-KDNP kormányzása óta a magyar gazdaság növekvő pályára állt és harmadára csökkent a munkanélküliség, „ezeket az eredményeket a járvány ellenére is megőrizzük, ezt szolgálják a gazdaságvédelmi intézkedések” – áll a közleményben.
A Fidesz kitért arra: a legfrissebb adatok szerint ismét csaknem 4,5 millióan dolgoznak, a foglalkoztatás éves összevetésben mindössze 26 ezer fővel csökkent, „vagyis a gazdaságvédelmi akcióterv elemei célba értek, európai szinten hazánk Németországgal holtversenyben az elsők közé tartozik”.