A nemzeti lottótársaság árbevétele az első hullám alatt 30 százalékkal csökkent. Az idős korosztály otthon maradt, és egyébként is jóval kevesebb volt a személyes vásárlás.

A Szerencsjáték Zrt.-nek gyorsan és eredményesen kellett cselekednie. Augusztusban elindították az e-sportfogadást, most, október második felében pedig bevezették az e-sorsjegyet. Ez azt jelenti, hogy kedvenc kaparósainkkal már az otthonunkból, biztonságos körülmények között is játszhatunk. Mindez sokaknak nagy könnyebbséget és örömet jelent, hisz talán kevesen tudják, de a sorjegyek a társaság árbevételeinek a harmadát teszik ki, a termékcsalád a hölgyek körében különösen népszerű.

A termékeket már bárki kipróbálhatja, hogy hogyan, arról Kovács Krisztina, a Szerencsejáték Zrt. Sorsolásos Játékok Főosztályának vezetője beszélt a bevezetéssel kapcsolatos online sajtótájékoztatón.

„A szerencsejatek.hu weboldalon az önálló menüpontra kattintva e-sorsjegy néven megtalálható mind a kilenc, jelenleg elérhető online sorsjegyünk. Az éles játék előtt lehetőséget biztosítunk egy próbajátékra, ami nagy könnyebbség azoknak, akik nem ismerik a sorsjegyet vagy épp nem mozognak otthonosan az online térben. Így könnyedén tesztelhetjük az animációkat és a kaparóeszközöket” – részletezte Kovács Krisztina. Hozzátette: A jövőben tizenegy további sorsjegy kerül majd fel az online térbe, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet.

Az online játék előnyei:

-Nincs szükség személyes kontaktra

-Bárhol, bármikor játszhatunk, csak internetkapcsolatra van szükségünk

-A termék elérhető okostelefonon, tableten, asztali számítógépen és laptopon is

-Gyors, hisz ha kedvünk támad, néhány kattintás után már kaparhatunk is

-A játékélményhez speciális hangeffektek, animációk is hozzájárulnak

Fotó: Szerencsjáték zrt.

Már most nagyon népszerű

Bár a kampány várhatóan csak jövőhéten indul, az elmúlt két hét tapasztalatai azt mutatják, hogy a termék hiánypótló. Már 307 ezer játékot játszottak az oldalon, és több, mint 60 millió forintot fizettet ki nyereményként a társaság.

Sorsjegyek számokban

A termékcsalád népszerűségét kutatások is igazolják:

  • Tízből kilenc ember ismeri a sorsjegyeket
  • A felnőtt népesség 50 százaléka játszik vele
  • A Black Jack, a Fáraók Kincse, és a Buksza még mindig piacvezető