A hétvégére akár –8 Celsius-fokra is lezuhanhat a hőmérő higanyszála.

Pénteken még marad a kellemes időjárás, azonban csapadékra már lehet számítani.

Főleg a déli megyékben reggel, kora délelőtt még számítani lehet több-kevesebb napsütésre, észak felől azonban egy hidegfront felhőzete borítja be hazánkat. Éjjel, hajnalban főleg az északi megyékben eredhet el az eső, záporeső, majd napközben a csapadékzóna dél felé helyeződik. Az esőt helyenként havas eső, hó válthatja fel. A délnyugati, majd az északira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –1 és +5, a maximum-hőmérséklet +4 és +15 fok között valószínű, délen mérhetjük a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

Szombaton a frontfelhőzet dél felé elhagyja hazánkat, napközben gomolyfelhők képződnek, emellett általában több órára kisüt a nap. Éjjel, reggel délen, délnyugaton helyenként még előfordulhat zápor, hózápor, napközben már kicsi a csapadék esélye. Az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –6 és +2 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet, a maximum-hőmérséklet +3 és +8 fok között valószínű.

Vasárnapra általában gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban általában –8 és -1 fok között valószínű. A csúcshőmérséklet +3 és +8 fok között alakul.