Az angliai Cameron Wahid súlyos anafilaxiás sokkot kapott, miután a családjával egy olaszországi étteremben tejjel készített spagettit vacsorázott – írja a Mirror.

A kisfiú szüleivel és öccsével töltötte „nyaralását” 2015 októberében a déli országban. A család tisztában volt Cameron allergiájával, ezért az étterembe érvén közölték a pincérrel, milyen ételallergiája van csemetéjüknek. A felszolgáló azonban valószínűleg félreértette a nyelvi különbségek miatt a család különleges kívánságát, és megnyugtatta őket, nem lesz semmi gond az ételükkel.

Cameron és édesanyja (Fotó: Twitter)

Az étterem szakácsa azonban nem értesült az allergiáról, és hagyományos olasz recept szerint, tejjel készítette el az ételt. A vacsora elfogyasztása után történt a tragédia. Néhány perccel az étterem elhagyása után Cameron rosszul lett, majd megállt a szíve a város főterén. A kisfiú édesanyja ápolónőként dolgozik, felkészülten azonnal EpiPen-injekciót adott be gyermekének, amely általában megakadályozhatja az anafilaxiás roham halálos kimenetelét. Azonban már csak napokat tudott adni fia életének. 3 nappal a roham után, 35 kilométerre egy naples-i kórházban életét vesztette a kisfiú.

Az egyik legnagyobb fájdalom, ha a szülő kénytelen temetni a gyermekét. Fotónk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A család azóta jogi harcot folytatott az étterem ellen. A pincérnőt emberölésben bűnösnek találta az olasz bíróság 2019 szeptemberében. Idén pedig kimondta a bíróság, a vendéglátóhelynek 280 ezer font kártérítést kell kifizetnie a család részére, ez hozzávetőlegesen 114 millió forint, ugyanis az étlapon nem voltak kellően feltüntetve az ételek allergén-összetevői.

Persze nem létezik az a pénz, amely elfeledtethetné azt a szülői fájdalmát, amit akkor érezhetett az anyuka, amikor gyermeke a kezei között esett össze. Az édesanya, Mrs. Wahid azóta az Angliai Allergiásokért Jótékonysági Szervezet nagykövete lett, amely támogatást nyújt a hasonló érzékenységekkel rendelkező embereknek.