A Google Térképet hobbiszinten nézegető felhasználó vitát váltott ki a Redditen, miután feltöltött egy igencsak hátborzongató képet egy a semmibe vezető kapuról. Az amatőr „szakértők” számos elméletet állítottak fel arról, hogy pontosan mi lehet ez a járat.

A Reddit-felhasználó a Google Mapsből kifotózott képhez csak annyit írt:

„Bejárat a….” – természetesen a kép és ez a cím azonnal beindította az emberek fantáziáját, és mindenki elkezdte találgatni, hogy mi is lehet a dombos rész közepén kiemelkedő kapu.

Mi lehet ez?

„Úgy tűnik, hogy ez Törökországban, Burdur és Denizli között helyezkedik el. Sok ókori görög város található az ország azon részén, és ez a valami pedig egy ilyen régészeti lelőhely egyik része lehet, de a legközelebbi ilyen lelőhely Kibyra, és az elég messze van innen” – írta egy hozzászóló, aki látszólag tud egy s mást a helyszínről, de egyébként később javította saját magát. Jobban beleáshatta magát a témába, hiszen a hozzászólását így egészítette ki.

Kiegészítés: Találtam néhány cikket törökül, hogy vannak régészeti leletek Derekoyban, ha valakit érdekel” – tette hozzá.

A többség egyébként arra tippel, hogy valamilyen sírkamra lehet

„Úgy érzem, láttam már ilyen típusú íveket a sírok bejáratánál” – írta egy kommentelő, akivel bár a többség egyetért, de voltak olyanok is, akik egész mást képzelnek az építményről. Többek úgy gondolják, hogy ez inkább egy lejárat lehet a pokolba.

Fotó: Google Maps

Ha véletlen felkeresnéd a helyet, vagy csak kíváncsi vagy rá, hogy hogyan is néz ki a Google Mapson, akkor ide kattintva meglesheted.