Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb történéseit





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, hogy hol lesz lomtalanítás és kéményseprés, illetve hogy melyik nagy könyvtárunk nyit újra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.05.
Május 5.

Elindult a lomtalanítás a VIII. kerületben

Mától egészen május 7-ig tart a lomtalanítás a VIII. kerületben. A már nem használt nagydarabos hulladékokat csak 18 óra után szabad kihelyezni, és kommunális szemét nem lehet közöttük. A FKF arra kéri a lakosokat, hogy a lomokat úgy helyezzék ki, hogy azok ne akadályozzák se az autós, se a gyalogos forgalmat.

Ezeket helyezheti ki

  • Feleslegessé vált nagydarabos hulladék
  • Bútor
  • Matrac
  • Szőnyeg, bőrönd
  • Nagyméretű sportszer
  • Gyermekfürdető
  • Ripost)Kezdődik a kéményellenőrzés!

    Józsefvárosban mától megkezdődnek a kéményellenőrzések is. A munkákat a katasztrófavédelem kéményseprői végzik majd. A kéményellenőrzést az előzetesen közzétett munkaterv alapján végzik majd, mely a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon már elérhető.

    Újranyit a Szabó Ervin Könyvtár

    Mától védettségi igazolvánnyal újra látogatható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal vagy igazolvánnyal rendelkező felnőttel látogathatják a könyvtárat. Belépéskor a védettségi kártyát és a személyigazolványt is fel kell mutatni. Akik még nem rendelkeznek a védettséget igazoló okirattal, azoknak továbbra is rendelkezésre áll a Könyvtári Cserepont szolgáltatás.

    Újra drágul az üzemanyag!

    Mától újra emelkedik a benzin és a gázolaj ára. Az üzemanyagok ára 2-2 forinttal növekszik, így a benzinért 426 forintot, míg a gázolajért 423 forintot kell fizetni a töltőállomásokon.

    Ma jön a töri

    Ma történelemtudásukból adhatnak számot az érettségiző diákok. Az írásbeli vizsgák különleges járványügyi intézkedések mellett zajlanak.





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás