RETRO RÁDIÓ

Láttad már? Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója – Fotó!





Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az “úszó várost” három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából és Rómából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait. A hajót elsősorban családoknak tervezték, ugyanakkor mindenkinek bőséges lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.09.
utazás

Május közepétől szállítja első hivatalos utasait Európából a világ jelenleg legnagyobb tengerjáró hajója, a Royal Caribbean társaság flottájába tartozó Wonder of the Seas. A magyarul Tengerek csodájának fordított mérnöki bravúr méretével is felér a nevéhez: több mint háromszor olyan hosszú, mint egy focipálya (362 méter), és 47 méteres magasságával másfélszer akkora, mint egy tízemeletes panelház. Bruttó tömege 236 857 tonna. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég minden kívánságát.

A gigantikus méretű hajó három éven át készült egy francia gyárban. Eredetileg úgy tervezték, hogy Ázsiában teljesít majd szolgálatot, de a pandémia közbeszólt, így az Egyesült Államokba vezényelték, 2022 nyarán pedig Európában várja az utasait Barcelonából és Rómából. A mediterrán hajóutak vendégeinek ugyan szárazföldi programokat is kínálnak, az „úszó város” azonban akár hetekre elegendő izgalmas programot biztosít a fedélzeten is.

Fotó: Royal Caribbean Group

Szörfözés, több emeletnyi csúszás

A Wonder of the Seas fedélzete első ránézésre leginkább egy vízi parkhoz hasonlít, ami nem véletlen. Számos medence, hatalmas csúszda, jacuzzi, vízi játékok és wellnessélmény várja a vendégeket. Különleges módon a fedélzeten lehetőség van szörfözésre is. Az egyik medence mellett hatalmas mozivászon is helyet kapott, de bárok, éttermek, élőzene és gyermekfoglalkozások is elérhetőek.

Világklasszis előadók

A világ legnagyobb tengerjáró hajójának színpadain több mint száz kiváló minőséget képviselő előadó szórakoztatja az utasokat. Legyen szó olimpiai és világbajnok jégtáncosokról, ismert énekesekről, profi zenészekről vagy világklasszis akrobatákról, mindenkinek garantáltan tátva marad a szája a látványos show-k alatt.

„A Royal Caribbean már rutinos a magas színvonalú szórakoztatásban, a Wonder of the Seas immár a vállalat ötödik Oasis osztályú hajója. Az amerikai vezetőség mindent megtett azért, hogy a legprofibb előadókat szerződtessék a fedélzetre. Az 1400 fő befogadására képes színházteremben, a különleges, 9 méter magas vízi színházban és a professzionális jégpályán minden este nagyszabású műsorokkal szórakoztatnak, ám emellett egyszerre párhuzamosan tucatnyi más helyszínen is zajlanak programok: bárzongoristák, gitárosok, salsaműsor, karaoke, egy komplett kaszinó és sok más várja a vendégeket” – mondta Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

Fotó: Royal Caribbean Group

Kötélpályán a tenger közepén

Az aktív kikapcsolódás kedvelői birtokba vehetnek egy komplett kosárpályát, falat mászhatnak, pinpongozhatnak, jégkorcsolyázhatnak, kipróbálhatják a hajófedélzet egy részén átívelő kötélpályát, a vízi vagy száraz csúszdákat, futhatnak egyet a minden igényt kielégítő, hatalmas futópályán vagy benézhetnek a kételemeletes edzőterembe is.

20 étterem nyitva

Az „úszó városban” természetesen nem maradnak éhesek a vendégek. Összesen 20 étterem található a fedélzeten, amelyek között az olasz, amerikai, mexikói vagy ázsiai ízek kedvelői éppúgy megtalálhatják a fogukra valót, mint azok, akik különleges kalandokat keresnek. Az egyik speciális étteremben például az Alice csodaországban egy jelenetébe képzelhetjük magunkat, miközben a molekuláris gasztronómiába kóstolhatunk bele. De ha kedvünk tartja, egy klasszikus hamburgerezőbe vagy pizzériába is ellátogathatunk.

Fotó: Royal Caribbean Group

Robot mixerek és „lift bár”

A Wonder of the Seasnek az italok tekintetében sem kell szégyenkeznie: a tucatnyi különböző tematikájú kávézó és bár várja a szerencsés utasokat. Szinte alapnak számít, hogy több száz rövidital, bor és koktél közül válogathatunk, még egy Starbucks is került a fedélzetre. Az egyik helyen két robot szolgálja ki a vendégeket, egy másik bár pedig folyamatos mozgásban, utasaival több emeletnyi magasságot fel és le megtéve nyújt elképesztő kilátást a világ legnagyobb hajójának belsejébe.

20 ezer növény egy magyar kertésszel

A tengerjáró hajón 20 ezer élő növény található, az élővilágért ráadásul egy magyar főkertész, László felel. A társaság kifejezetten ügyel a környezetvédelemre: a jelenleg elérhető legmodernebb eszközökkel sikerült rekord mértékben csökkenteni a károsanyag kibocsátást, valamint energiahatékonnyá tenni a működést. A hulladék-újrahasznosítással pedig egy külön dedikált csoport foglalkozik.

Imádják a magyarok

Bejelentése után hatalmas lett az érdeklődés a világ legnagyobb tengerjáró hajója után. Mint kiderült, számos magyar vendéget is köszönthetnek majd a fedélzeten.

„Már most meglepően sok foglalás érkezett az irodánkhoz hazai utasoktól a Wonder of the Seasre. A vírushelyzet enyhülése miatt sokan fellélegeztek, bátrabban merik tervezni a nyaralásaikat. Azt tapasztaljuk, hogy míg korábban fél-egy évre előre már lefoglalták a hajós útjaikat, most hetekkel-hónapokkal gondolkodnak csak előre. Ehhez igyekszik igazodni a társaság is, így még akár a nyári szünetre is lehet néhány szabad időpontot találni” – mondta Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

Márta hozzátette: a flotta öt másik hajója is Európából indít utakat idén nyáron. A cég legnagyobb hajóosztálya pedig egész évben elérhető a Karib térségben.

És ha mindez nem lenne elég, a hajós vállalat máris bejelentette a világ következő giga méretű hajóját, az Icon of the Seas nevű tengerjárót, amit jövő ősszel terveznek bemutatni. Ha addig senki sem előzi meg őket, ez lesz a világ új legnagyobb hajója.





Ezeket olvastad már?
Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás