Horváth Szilárd ceremóniamester a Ripost7 megkeresésére elmondta, fél perccel a bejelentés után csörgött a mobilja. „Az a pár hívott, akik május 29-én szeretnék hivatalosan is összekötni az életüket, hogy „ugye, akkor igen a lakodalom?!”

Horváth Szilárd ceremóniamester már a második oltást is megkapta (Fotó: Babó András)

A szakember örül a bejelentésnek, ugyanakkor hozzáteszi, számos kérdés merül fel az újra engedélyezett lagzik kapcsán, melyekre várhatóan a következő napokban megkapjuk majd a választ.

„A párok akkor érzik jól magukat az esküvőn és a lakodalomban, ha ott vannak velük azok, akiket meghívtak. Vajon a zárt helyen tartott lakodalmaknál elvárják-e a vendéglátóhelyektől, hogy az akár 100-150 fős esemény résztvevői rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal? Aztán nem egy esküvőre külföldről is várnak vendégeket, ők vajon milyen feltételekkel lehetnek jelen?” – sorolja a kérdéseket Horváth Szilárd.

„Sokan várták ezt a bejelentést, ismerek olyan esküvő előtt álló párt, akik a járvány miatt már a negyedik időpontmódosításnál tartanak… Én mindenesetre készen állok, két hete kaptam meg a második Szputnyik-védőoltást” – zárja szavait a ceremóniamester.