Úgy tűnik, újra be akarják zárni a Hermina úti rendelőt. A mintavétel és több szakrendelés máris megszűnt. A lakók zúgolódnak, a kerületi civil képviselő, Várnai László pedig előterjesztést adott be képviselő-testület novemberi ülésére, amiben azt kéri, hogy a vér és egyéb labor mintavételt tegyék vissza a Hermina úti rendelőbe is. Annak hiányában minden kerületi lakos, sőt sokan az agglomerációból is az Örs vezér téri rendelőbe kényszerültek. Ide azonban így legkevesebb 124 ezer ember tartozik, ami rengeteg. A kerületiek azt mondják, a várakozási idő 4-6 hétre nőtt, ami teljesen élhetetlen. Sokaknak ráadásul teljesen ki is esik az Örs vezér tere, rengeteg nyugdíjasnak kell így utazgatnia, de a Vakok Intézetéből is a Hermina úti rendelőbe jártak, most nekik is egy új útvonalat kell megtanulniuk.

„Laborra négy hét várakozás, aztán a benti káosz. Ez tarthatatlan. A Hermina a kerület közepén volt. Megközelítési idő most bőven a duplája, ha az Örsre kell menni” – írja az egyik kommentelő.

Várnai, aki a Civilzugló Egyesület elnöke is, azt is javasolja, hogy szolgálati lakásokkal oldják meg az orvos- és ápolóhiányt.

– Egy kezdő, rezidens orvos nem tud lakást bérelni, hiszen nagyon sokba kerül. Egy szolgálati lakással ide tudnánk csábítani a kerületbe. Ugyanez igaz a nővérekre is, az ő hiányuk miatt nincs annyi orvos sem Zuglóban – mondta a Ripost-nak Várnai László. Ötlete kézenfekvő, hiszen rengeteg üresen álló önkormányzati lakás van a kerületben.

– A Hermina úti vérvételi pont nagyon hiányzik! A nyugdíjasok most BKV-val járnak vérvételre, rengeteg látássérültnek is gondot okoz oda a közlekedés – tette hozzá Várnai László.

Már 8 éve is be akarták zárni a rendelőt

Már 2012-ben is megpróbálták bezárni a Hermina úti rendelőt, de akkor hatalmas tiltakozás kísérte a dolgot, több mint 4000 lakos írta akkor alá a tiltakozó ívet, és több demonstrációt is tartottak. „Megint olyan polgármesterünk van, aki nem zuglói, nincs kapcsolata a lakosokkal, budai villájából sofőrrel leautózva nem is érzi a trolival járó idősebbeknek mekkora probléma, amit okoz ezzel. Szervezzünk újra tüntetést?” – tette fel Várnai László a kérdést az interneten.