Kilencedik lett a tallini kontinensdöntőn, ezzel bejutott a januári Bocuse d'Or világdöntőjébe a magyar csapat.
Ismét bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjének kilencedik helyén végzett, Veres István séf vezette magyar csapat - mondta el az MTI-nek szombaton a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
Hamvas Zoltán hangsúlyozta: „a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni”, ezt abszolválta a magyar csapat és ott lehet a Bocuse d'Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében. Ezzel most lesz elegendő idő a felkészülésre, nyolc hónap áll rendelkezésre a világdöntőig - jegyezte meg a szakember. Mint felidézte ugyanis, a mostani egy nagyon nehéz Európa-bajnokság volt: kétszer halasztották el a koronavírus-járvány miatt és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Emiatt nehézkes volt a felkészülés is, ezért jó eredmény a pénteken elért kilencedik hely - értékelte a magyar csapat teljesítményét.
Hamvas Zoltán elmondása szerint rendkívül erős volt a mezőny és a skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani: a gasztronómiailag hozzájuk sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország - jegyezte meg.
A magyar csapat ismét ott lehet a világ legjobbjai között, hiszen a lyoni döntőbe az egész világból huszonnégy, Európából tíz csapat juthat ki - emlékeztetett a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre