RETRO RÁDIÓ

Szétverve marad a buszmegálló a Blahán, hetek óta nem halad a felújítás





A Blahán nem lehet télen dolgozni, a Lánchídon meg lehet? Hetek óta nincs nyoma munkásnak, munkagépnek a Blaha Lujza téren. Csak a szemetet fújja a szél, az emberek meg fagyoskodnak a szétvert buszmegállóban. Ami így is marad: a BKK szerint ugyanis csak „tartósan alkalmas időjárás esetén” dolgoznak. De közben Karácsony Gergely azzal dicsekszik a Facebookon, hogy télen sem áll meg a Lánchíd felújítása. Úgy látszik, csak a Blahán zavar a tél...



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.07.
VIII. kerület munkaszünet

Már hetek óta szünetel a felújítás a Blaha Lujza téren. A dolgot olvasóink jelezték, ezért kimentünk ellenőrizni, és valóban: az elmúlt egy hétben sem történt semmi a Blahán. Eltűntek a munkagépek, munkásokat sem látni, csak a szemetet fújja a szél a kordonok között. A buszmegállókat még a tél elején szétverték, de azóta így is hagyták, a buszra várakozók fagyoskodnak. A téren még láthatók azok a zöld földeszsákok, amiket novemberben hagytak kint, amikor fákat ültettek… Bár a Budapesti Közlekedési Központ szerint a munka „ütemezetten halad”, a látszat nem ezt mutatja.

Az új év első heteiben úgy tűnik, nem megfelelő az időjárás a munkára – Fotó: Metropol

Ha nincs egy melós sem, az „csökkentett kapacitás”?

Múlt héten megkérdeztük a BKK-t, hogy miért nincsenek munkások a Blahán, és csúszik-e a felújítás, amire azt válaszolták a Metropolnak, hogy „A Blaha Lujza tér felújítása a tervezési és kivitelezési szerződés szerinti ütemben halad. A Blaha Lujza tér és a Somogyi Béla utca felújítása is tervezetten év végére elkészül. A téli időjárási körülmények miatt a szabadban végzett munkák – a szakági szabványoknak megfelelően – csökkentett kapacitással folynak. Tavasszal, illetve a növénytelepítésnek megfelelő időjárásban folytatódik a téren a faültetés, a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése.”

De mi egyetlen munkást sem láttunk a téren, pedig az elmúlt másfél hétben mindennap kimentünk munkaidőben… Ezt jelenti a „csökkentett kapacitás?”

Ezen a kis folyosón fagyoskodnak a buszra várók, a szétvert buszmegálló előtt – Fotó: Metropol/Keller Mátyás

Buszmegállót sem lehet most építeni?

A BKK válaszát látva újabb kérdéseket tettünk fel: megkérdeztük, hogy milyen munkák folynak most februárban, és hogy elkészül-e a buszmegálló. A BKK újabb válasza szerint amellett, hogy kicserélnek egy közvilágítási oszlopot, „elsősorban a térburkolatba kerülő fák ültetéséhez való előkészítés történik” mintegy 2700 négyzetméter területen.

De mi másfél hét alatt nem láttunk egyetlen embert sem, aki ezt csinálná. A BKK magyarázata szerint „A növénytelepítésnek megfelelő időjárásban folytatódik a téren a faültetés és az öntözőrendszer kiépítése, majd a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése.” Így a közeljövőben nem várható a buszmegálló visszaépítése sem, hiszen, mint írják, „a buszmegállók befejezése és az azokhoz tartozó térburkolatok kialakítása is tartósan kivitelezésre alkalmas időjárásban folytatódik.”

A Lánchídnál lehet télen is dolgozni?

Karácsony Gergely főpolgármester most hallgat a Blaha ügyében. Pedig tavaly munkasisakban rögtön kirohant a térre sajtótájékoztatót tartani, amint megírtuk, hogy a melósok lazsálnak, csak támasztják a lapátnyelet. Most nem mond semmit, csak a Lánchíd-felújítással dicsekszik – ahol, érdekes módon nem zavarja a tél a munkákat… „Télen sem áll meg a Lánchíd felújítása” – büszkélkedik a Facebookon.

A Lánchidat tudják építeni télen is, a Blahát miért nem /Fotó: Facebook

A Blahán viszont, úgy tűnik, télen megállt a munka… Marad a dugó a környéken, és maradnak a fagyoskodó emberek a szétvert buszmegállóban.

Kíváncsian várjuk, hogy elkészül-e időben a tér felújítása – Fotó: Metropol/Máté Krisztián

 





Ezeket olvastad már?
Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás