Péntek reggel 7 óra körül rosszul lett egy 30 év körüli férfi a Blaha Lujza téri aluljáróban. A gyógyszertár felőli lépcsőn legurult, érkezéskor beütötte a fejét, mire orrából és szájából vér kezdett szivárogni. A borzalmas jelenetet többen is végignézhették, ám a balesetet szenvedett férfi segítségére csak ketten siettek. Köztük volt az a hölgy is, aki a felháborító esetet megosztotta egy Facebook-csoportban – vette észre a Bors.

Azonnal hívtam a mentőket. láthatóan egyre rosszabb állapotba került” – olvasható a posztban.

A bejegyzés szerzője hozzátette: a férfit oldalfekvésbe helyezték, majd a mentők kiérkezéséig végig telefonon tartotta a kapcsolatot a diszpécserrel. Ám sajnos mire megjött a segítség, a férfi lélegzése leállt.

Az újraélesztés végül nem hozott eredményt, az áldozat életét már nem tudták megmenteni.

Ami miatt ezt elmeséltem, az a szomorú tény, hogy az emberek milyen közömbösen sétáltak el egy vérző embertársuk mellett. Senki nem állt meg mellettünk, kivéve két fiatal srácot. Emberek, mi történik? Fejünket elfordítva átlépünk egy haldokló emberen?” – tette fel a szomorú kérdést a bejegyzés szerzője.

A Blikk megkereste az Országos Mentőszolgálatot, akik a következő hírt közölték:

„Az esethez riasztott rohamkocsi egy 30 év körüli, fejsérült férfit talált életjelenségek nélkül a helyszínen, akit a sikeres újraélesztést követően, kritikus állapotban szállítottunk kórházba.”

Vagyis a nem közömbös járókelők segítségével mégis sikerült megmenteni egy életet!