Shannon Reed (27) már hét éve vágyakozott egy saját gyermek után. Ám ahányszor sikerült teherbe esnie, mindannyiszor elvetélt. A Northumberlandből származó nő már öt kisgyermekét is elvesztette, amikor az orvosok kitalálták, mi okozza a problémát. Egy úgynevezett antifoszfolipid szindrómában szenvedett. Ezek az immunrendszer fehérjéi, amelyeket a szervezet tévedésből termel saját maga ellen. Az autoimmun betegsége megtámadta az egészséges szöveteket a testében.

Az orvosai közölték, hogy valószínűleg soha nem lesz képes gyermeket szülni, ám mégis bekövetkezett a csoda. Végső elkeseredésében, a harmadik vetélése után egy jósnőhöz fordult, aki azt mondta a következő négy évben nem fog gyermeke születni, de utána látta a kis Liaarni érkezését, sőt egy következő csöppséget is jósolt. Ahogy a látó előre megmondta, pár évvel később Shannon megszülte egészséges kislányát, Liaarnit.

„Minden rossz vagy bizonytalan helyzetben elolvastam a nő szavait. Tudom, hogy sokan nem hisznek az ilyesmikben, de nekem erőt adott és nyugalmat. Meglepetésként ért az első terhességem, de már akkor tudtam, hogy készen állok az anyaságra. Így a folyamatos kudarcok nagyon megviseltek” – emlékezett vissza az édesanya a borzalmakra. „Úgy éreztem akkor, hogy fel akarom adni. Végül megválaszolták miért vesztettem el a babáimat, de nem jutottam közelebb a megoldáshoz. Folyton az lebegett a szemem előtt, hogy úgyis el fogok vetélni” – tette hozzá a nő. Még Liaarni megfoganása után is csak arra a pillanatra tudott gondolni, mikor fogják közölni vele az újabb tragikus hírt. Így amikor végre a karjaiba vehette első gyermekét kimondhatatlanul boldog volt – írja a brit Metro.

„Nem hittem el, hogy ez igaz. Hogy annyi idő után végre a karomba tarthatom. Egy csoda, hogy Liaarni megszületett. A kislányom minden korábbi szívfájdalmat megért. Ő minden, amit valaha is szerettem volna” – tette hozzá boldogan.