Szombat reggel 10 órakor nem kevesebb, mint62.000 diák a 9. évfolyamra felvételizik, további 8.100, illetve 5.200 diák 6, illetve 8 évfolyamos gimnáziumi felvételire készül. Összesen tehát 75.300 tanuló jelentkezett központi felvételi vizsgára. A hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba, valamint a kilencedik évfolyamra jelentkezőknek magyar nyelvből és matematikából kell vizsgázniuk országszerte. A vizsgát mindenhol a járványügyi szabályok betartásával fogják tartani az oktatási intézmények. A vizsgákkal kapcsolatos további információkért keressék fel az Oktatási Hivatal honlapját, a www.oktatas.hu weboldalt.

Keret: Hogyan zajlik a tesztírás?

A koronavírus járvány miatt a vizsgázás alatt is kell tartani a kötelező, másfél méteres távolságot a teremben, ahol maximum 10 fő tartózkodhat. A gyerekeknek a védőmaszk használat erősen ajánlott, míg a felügyelő tanároknak kötelező. Az intézményeknek kézfertőtlenítőt kell biztosítaniuk az iskola területén, több helyen lázat is mérnek. Rendhagyó módon idén a diákok szülei nem tartózkodhatnak az iskola területén a tesztírás alatt.

Fotó: Békés Megyei Hírlap

Keret: Lesz pótvizsga

Azok a felvételizők, akik alapos indokkal nem tudnak megjelenni a helyszínen holnap, azok számára biztosítanak január 28 -án biztosítják a pótvizsga lehetőségét. Ha valaki koronavírus fertőzés vagy karantén miatt nem tud részt venni a teszten, azok február 5-én vizsgázgatnak.

Keretes: Szombat estig tart az Educatio Szakkiállítás

A felsőoktatásba vagy felnőttképzésre továbbtanulni vágyók idén online vehetnek részt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításán. Az eseményen 200 kiállító és 50 hazai intézmény vesz részt. A virtuális programon egy rövid regisztráció után lehet részt venni még ma és a holnapi nap során.