Dráma a budapesti buszon: a 17 éves lány hiába könyörgött segítségért a sofőrnek, hidegen hagyták a történtek





A férfi először beszélgetni akart a lánnyal, majd miután a fiatal ezt nem akarta, bicskát rántott és fenyegetőzni kezdett. Hiába kért segítséget a sofőrtől, őt hidegen hagyták a buszon történtek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.09.29.
kislány kés sofőr

Felháborodott posztot tett közzé egy édesanya az egyik budapesti Facebook-csoportban. Az asszony beszámolója szerint Pesterzsébeten, szeptember 28-án, dél körül az egyik helyi buszon késsel megfenyegették a 17 éves lányát, amit az utasok többsége végignézett.

A férfi beült a lány mellé majd zaklatni kezdte – Illusztráció: Shutterstock 

Kicsivel dél után a 17 éves lányom a 224-es buszon utazott a Boráros tér felé, amikor a városközpontban egy középkorú férfi leült mellé

írta az anyuka. 

„Beszélgetett vele, de a lányomnak ehhez nem volt kedve, így pár perc elteltével lezárta azt. Ám a férfi elkezdett erőszakoskodni, ekkor egy 18 év körüli fiatalember – hálásak vagyunk a bátorságáért – rászólt a férfira. Azonban a férfi ahelyett, hogy békén hagyta volna a lányomat, elővett egy bicskát. Megfenyegette vele fényes nappal a fiatalembert és a lányomat a tömött buszon. Ezt követően lányom valahogy kijött mellőle, és az egyik megállóban előrefutott a sofőrhöz”

Az utasok többsége végignézte a jelenetet – Illusztráció/Fotó: Máté Krisztián

Az asszony szerint a lány hiába sietett segítségért a sofőrhöz, az nem volt kíváncsi a problémájára. 

A buszsofőr mondta, hogy nem tud semmit sem tenni, de akkor maradjon itt, vagy ha gondolja, tegyen feljelentést a rendőrségen. A lányomnak szerencsére a sokkon kívül semmi baja nem lett. Vigyázzunk egymásra!

zárta az asszony. Lapunk megkereste a lány édesanyját, de egyelőre nem érkezett válasz tőle. 

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a BRFK-t, ezidáig a rendőrségre nem érkezett az esettel kapcsolatban feljelentés. A rendőrség azt javasolja, hogy aki bűncselekmény áldozata lett, mindenképp tegyen bejelentést.

Nem ez az első eset

Még július 28-án reggel arról érkezett a rendőrségre bejelentés, hogy az egyik kalocsai buszmegállóban egy távolsági járat sofőrjével szemben agresszíven viselkedett egy utas, megütötte őt, illetve késsel hadonászott – tájékoztatott a Police.hu. A kiérkező járőröknek a sofőr elárulta, hogy

már akkor nézeteltérés alakult ki köztük, amikor a férfi Soltvadkerten felszállt a járatra.

Az utas ugyanis egy kürtőskalácsot tartott a kezében, aminek a morzsáit szétszórta a buszon. A sofőr kérte, hogy ne koszolja össze a járművet és ne egyen menet közben, de ez nem tetszett a férfinak, ezért amikor senki sem látta, egy tapétavágó késsel összekarcolta az egyik ülés háttámláját. A férfi ezután elaludt, ráadásul olyan mélyen, hogy amikor a busz a kalocsai végállomáshoz ért, a sofőr csak sokszori próbálkozásra tudta felkelteni.

Ekkor ismét felháborodott a férfi, szitkozódott és fenyegetőzött, közben pedig további károkat okozott a busz belsejében a tapétavágóval.

Amikor leszállt, a jármű külsejét is megrongálta, majd fogott egy fahusángot, és a sofőr felé dobta. Az agresszív férfi ráadásul egyszer arcul is csapta a vezetőt, majd csak ezután távozott a helyszínről. Jó hír azonban, hogy a tanúk által ismertetett személyleírás alapján és a beszerzett kamerafelvételek segítségével a rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. 





 





Ezeket olvastad már?
Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás