RETRO RÁDIÓ

Ma van a népszámlálás utolsó napja, most még kitölthető a népszámlálási kérdőív!

A pótösszeírás november 21-én kezdődött és november 28-án zárul.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.28. 08:30
ez lesz ma

A pótösszeírás mindenki számára kötelező, akik eddig sem online, sem számlálóbiztos segítségével nem töltötték ki a kérdőívet. Akik nem válaszoltak a kérdésekre, azoknak a területileg illetékes polgármesteri hivatalok jegyzőinél kell jelentkezniük. Aki nem válaszol a kérdésekre, akár 200 ezer forintig terjedő bírságot is kaphat.

Ma van a népszámlálás utolsó napja Forrás: KSH

 

Nekünk kell a jegyzőhöz mennünk

 

Akik nem válaszoltak se online, se a pótösszeírás során, azok már nem kapnak semmilyen értesítőt vagy felszólítást. Nekik saját maguknak kell még ma jelentkezniük a területileg illetékes polgármesteri hivatalok jegyzőinél a kérdőív kitöltésére.

 

November 28 után már nem lehet válaszolni

 

Az adatszolgáltatásra már csak ma van lehetőség. Így november 28-át követően már nincs lehetőség újonnan jelentkező személyek összeírására.

 

Ha kérdés van, ide lehet fordulni:

 

A nepszamlalas2022.hu oldalon részletes információt és válaszokat találunk a gyakran felmerülő kérdésekre, de az ingyenesen hívható a +36-80-080-143 információs telefonszám is érdeklődhetünk.

A népszámlálásról mindenkit levélben értesítettek korábban Fotó: MTI

 

Borongós, lehangoló idővár ránk

 

A héten hazánkban északon és keleten az átlagostól hidegebb idő várható, de nyugaton marad az ilyenkor jellemző hőmérséklet. A következő napokban borult, párás idő lesz, helyenként néha kisebb esővel, szitálással, ónos szitálással, minimális napsütéssel, esetlegesen megélénkülő széllel. A napokban a csúcshőmérséklet 2-8 fok körül alakul.

 

Óvatosan az utakon!

 

A balesetek elkerülése érdekében párás, ködös időben a megszokottnál jobban oda kell figyelnie a közlekedésre minden résztvevőnek, hogy ne történjen tragédia az utakon, ahogy történt ez tegnap a XVIII. kerületben. A rendőrség tájékoztatása szerint a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton vasárnap reggel egy autó és egy busz ütközött össze. A balesetben két ember meghalt.

A héten a megszokottnál hűvösebb időjárásra számíthatunk Fotó: Pixabay

 

Új helyszínen osztják az élelmiszercsomagokat!

 

A Re-Formáló Egyesület mától új helyszínen, a XXII. kerületi Mária Terézia utca 72.-ben (Budafoki mentőállomás mellett) osztja az élelmiszercsomagokat. A szervezetet azért hozták létre, hogy a rászorulókon segíthessenek.

 

Adománypont a Bazilikánál

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet megnyitotta adománypontját az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén. A kijelölt pontokon az adományozóknak meg is köszönik a támogatást. Emellett a vásár egész területén lehet csatlakozni az Adventi Adománygyűjtéshez. Az Adománypont idei két házikója:

 

 

  • egy jótékonysági termékeket kínáló boltból,

 

 

  • egy mézeskalácsszív sütödéből áll.

 

 

Két gyűjtőponton is várják az adományozókat Fotó: Facebook

 

Életre kel a kívánságlista

 

November elején kezdődött és a hónap végéig tart a Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista programja, ahol rászoruló gyermekek konkrét karácsonyi kívánságait ismerhetik meg az adományozók, és kiválaszthatják, hogy kit szeretnének támogatni. További információk szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon

 

Mától jelentkezhetünk a budavári karácsonyi koncertre

 

A Budavári Önkormányzat karácsonyi műsort szervez a kerületi családoknak és nagycsaládosoknak az Alma Együttes fellépésével. Az eseményre november 28-december 2 között személyesen, a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központban (Attila út 89.) lehet jelentkezni.

 

Termelői vásár a II. kerületben

 

Az önkormányzat december 3-án két helyszínen szervez termelői vásárt:

 

 

  • a Pokorny József Sporttelep parkolóban

 

 

  • és a Papkerti parkolóban.

 

 

  • Ahhoz, hogy a karácsonyi finomságokhoz szükséges hozzávalókat meg tudjuk vásárolni regisztrálni november 28-ig a track.t.emesz.com oldalon lehet.

 

 

 

Változik a 6-os villamos közlekedése

 

Karbantartás miatt hétfő 23.40-től kedd 4 óráig a teljes szakaszon nem jár a nagykörúti 6-os villamos. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal, valamint a 931-es éjszakai busszal lehet közlekedni.

Hétfő 23.40-től kedd 4 óráig a teljes szakaszon nem jár a nagykörúti 6-os villamos Fotó: Kurucz Árpád (KA)/Magyar Nemzet

 

Két helyszínen segíthetünk beteg embereknek

 

Aki véradással szeretne segíteni embertársain, ne felejtse otthon személyi igazolványát, lakcímkártyáját és tajkártyáját. Ma két helyszínen várják a éradókat:

 

 

  • 7-19 óra között a Közép-magyarországi Regionális Véradó Központban (XI. Karolina út 19-21.),

 

 

  • 9-15 óra között az Advance Towerben, a (XI. kerület Váci út 43.)

 

 

 

135 éve indult el az első villamos

 

1887-ben ezen a napon utazhattak először a budapestiek villamossal. A járat a Nagykörúton, Nyugati pályaudvar és a Király utca között szállította az utasokat. A legnagyobb menetsebességet 10 km/h-ra korlátozták, de az Andrássy utat ennél is lassabban volt szabad keresztezni.

 

Ma lenne 78 éves Komár László

 

1944-ben ezen a napon született Komár László énekes, aki a Scampolo együttesben kezdte pályafutását, de szólistaként énekelt az Atlasz, a Bergendy és a Non-Stop együttessel is. Komár László 2012. október 17-én 67 évesen hunyt el.

Komár Lászlót a magyar Elvisként is emlegették Fotó: Metropol

 

Ezeket olvastad már?
Megismétlődött a tragédia a sajóbábonyi üzemben

Megismétlődött a tragédia a sajóbábonyi üzemben

Ezekkel a megindító képekkel búcsúzunk a meggyilkolt rendőrtől – Galéria!

Ezekkel a megindító képekkel búcsúzunk a meggyilkolt rendőrtől – Galéria!

Most derült ki, miért mondott le XVI. Benedek pápa

Most derült ki, miért mondott le XVI. Benedek pápa

Fordulat történt az eltűnt öt hónapos magyar kislány ügyében

Fordulat történt az eltűnt öt hónapos magyar kislány ügyében

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás