Mi fog történni ma? Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit!





Sorsdöntő meccs vár a Fradira, ma van a kávé és a kávézás világnapja, kikérik az emberek véleményét az új Duna-hídról. A Metropol összegyűjtötte, mire érdemes ma odafigyelni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.29.
ez lesz ma

Ma beléphet a Fradi az álmok kapuján

Negyedszázados álmot válthatnak ma valóra a Fradi focistái: huszonöt éve jutott ugyanis be a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az akkori hősöket, – például Vincze Ottót, Hajdú Attilát, Telek Andrást, vagy éppen Lisztest Krisztiánt – a mai napig félistenként tisztelik az Üllői úton. Ezt a bravúrt ismételheti meg ma Szerhij Rebrov csapata. Az előjelek kedvezőek, hiszen a Ferencváros ezidáig nem talált legyőzőre az idei kiírásban, sőt az első meccs alapján a norvég Molde ellen is továbbjutásra áll, miután idegenben 3-3 lett a végeredmény a múlt héten. Óvatosságra adhat okot, hogy a Fradi biztos helyzetből, 2-0-s vezetésről engedte ki a kezéből a győzelmet és a végén csak egy tizenegyessel sikerült egyenlíteni. Siker esetén a BL-főtáblára jutás mellett, 5,3 milliárd forintnyi euró is üti az FTC markát. A járványhelyzetnek megfelelően a mérkőzést zárt kapuk mellett rendezik.

Bajnokok Ligája-selejtező

Ferencváros - Molde

Tv: M4Sport, 21 óra

Fotó: Fradi.hu

Mondja el véleményét az új Duna-hídról!

Ma még bárki elmondhatja a véleményét az új Duna-hídról, ami a tervek szerint a Duna dél-budapesti szakaszán fog átívelni, valamivel lejjebb a Kopaszi-gáttól. Összeköti majd Dél-Budát (nagyjából a Galvani utcánál), Csepelt és Dél-Pestet. A Budapest Fejlesztési Központ most több témakörben – például a budai és a pesti oldali vagy a Csepel-szigeteki fejlesztésekről – várja a véleményeket. Az új híd a tervek szerint napi 30-55 ezer autóval csökkenti majd a belvárosi forgalmat. Ezen kívül a a Lánchídon, Erzsébet hídon és Szabadság hídon 30%-os, a Petőfi hídon 10%-os forgalomcsökkenés elérését segíti elő.

A kérdőíveket a www.közösségitervezes.hu oldalon tölthetik ki.

Fotó: Magyar Építők

Könnyebben fogy, ha feketézik

2009 óta világszerte ma ünneplik a kávé és a kávézás világnapját. Bár a túl sok kávé fogyasztás nem egészséges, kis mértékben érdemes fogyasztani.

1. Csökkenti a cukorbetegség kockázatát: 23-50 százalákkal alacsonyabb a kettes típusú cukorbetegség előfordulása a kávéfogyasztóknál

2. Zsírégető hatású: a koffein egyike azon kevés természetben is előforduló anyagoknak, melyek bizonyítottan hozzájárulnak a zsírégetéshez és gyorsítja az anyagcserét

3. Megelőzi az Alzheimer-kórt: a koffeinnek agyserkentő hatása van, így akiknek a vérében nagyobb mennyiségben volt jelen, annál kevésbé mutatták ki a demencia jeleit

Fotó: Shutterstock

Közlekedési kisokos

Holnaptól helyreáll a 149-es busz útvonala

Ma üzemzárásig a 149-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Lóczy Lajos utca, a Hankóczy Jenő utca, a Zilah utca, a Ruszti út, a Gondozási Központ, a Lorántffy Zsuzsanna út, a Garas utca, az Ezredes utca és a Fény utcai piac megállókat. A terelt útvonalon a busz megáll a 91-es, a 291-es, és az 5-ös busz érintett megállóiban.

Több buszt is elterelnek

Holnap üzemzárásig terelve közlekedik a 88-as, a 173-as és a 88A autóbusz, illetve a 972-es és a 972B éjszakai busz, így nem érinti a Zrínyi utca megállót. Az autóbuszok Törökbálinton a Meredek utca - Szent István utca útvonalon járnak, ezért a Zrínyi utca megálló helyett a 140-es járat Ady Endre utca nevű megállóhelyét érintik.

Elterelik a 176E, a 276E és 998-as éjszakai buszokat

Október 30-ig a 176E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a IV. utca, a Hősök tere, a XVII. utca, a Tarack utca és a Gyöngytyúk utca megállót. Utóbbit a 276E és a 998-as éjszakai járat sem érinti. A 276E és a 998-as éjszakai járat Cinkotai út megállója a 46-os járat Gyöngytyúk utca megállójához kerül áthelyezésre.

Alig áll meg pár helyen az M3-as metró

Az M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. November 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg. A 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.

Itt nem áll meg a 36-os és a 135-ös busz

Október 11-ig a 36-os busz nem érinti az Előd utcai és a Vörösmarty utcai megállókat. A 135-ös busz szintén nem áll meg a Vörösmarty utcai megállóban. A buszok az Ábrahám Géza utcán át közlekednek Pestszentlőrinc, illetve a Soroksár, IKEA áruház felé. Ideiglenes megállók az Ábrahám Géza és a Vörösmarty utcákban.





Ezeket olvastad már?
Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

Hivatalos: lehet oltani az orosz vakcinával

Hivatalos: lehet oltani az orosz vakcinával

Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás