Immár jó ideje, hogy nincs béke a királyi család tagjai között. Meghan Markle érkezése alaposan felkavarta az állóvizet, miután pedig Harry herceggel az oldalán elhagyta a palotát, végleg eljátszotta újdonsült rokonai bizalmát. Az uralkodócsaládban némi enyhülést Fülöp herceg temetése jelenthetett, mivel akkor látták először Katalin hercegnét, Vilmos herceget és Harryt hosszasan beszélgetni. Ám aztán jött a fordulat, és a palota egyik bennfentese arról számolt be, hogy Károly herceg trónra kerülése lesz az a nap, amikor Harryékkel végleg megszakítják majd a kapcsolatot.

(Fotó: AFP)

A palota egy másik forrása pedig most arról számolt be, hogy Vilmos herceg képtelen megbocsátani Meghan Markle-nak. Az már korábban is jól látszott, hogy a herceg ridegen és közömbösen viselkedik Meghannal, de mint kiderült, inkább ellenséges érzéseket táplál irányába. A cambridge-i herceghez közel álló forrás azt állítja, hogy teljesen fel van háborodva azon, ahogy Meghan Markle bánik a feleségével, Kate Middletonnal.

A hercegnék között soha nem volt szoros a kapcsolat, ezzel szemben Katalin megpróbált segíteni sógornőjének, hogy megértse a királyi család életének felelősségét és súlyát, amit folyamatosan félremagyaráztak, így a köztük lévő szakadék még inkább megnőtt. Ebben az is közrejátszhatott, hogy az intéseket és tanácsokat inkább kioktatásnak vette Meghan.

Vilmos herceg végül akkor sokallt be véglegesen, amikor Meghan botrányosan nyilatkozott a feleségéről az Oprah-interjúban. Szerinte ugyanis sunyi és gusztustalan támadás, hogy egy tévéinterjúban ekézte Katalin hercegnét, aki még csak megvédeni sem tudta magát. Sőt, a herceg szerint mindenen túlmegy, hogy Meghan a saját népszerűsége növelése miatt másokat alázott.