Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes úszó bejelentette, hogy jövő nyárig nem versenyez. Így a tokiói olimpián sem indul.

Azt szokták mondani, emberből vagyunk – nyilatkozta klubja, az FTC honlapján a 24 éves sportoló. – Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni.

Szilágyi Liliána Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Szilágyi hangsúlyozta, nem vonult vissza, nem hagyta abba az úszást, de muszáj a testével és a lelkével törődnie.

– Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni – szögezte le az úszónő, aki hozzáfűzte, az lebeg a szeme előtt, hogy a 2024-es párizsi olimpián ereje teljében legyen.
– Nem adtam fel az álmaimat, csak össze akarom szedni magamat ahhoz, hogy úgy tudjak edzeni és versenyezni, ahogy az a korábbi eredményeimhez méltó – fogalmazott Szilágyi, aki 2019 óta Hosszú Katinka korábbi edzőjével és férjével, Shane Tusup vezetésével készül.

Szilágyi aranyérmes lett 200 méter pillangón a 2012-es ifjúsági Eb-n, két évvel később az ifjúsági olimpián szintén az első helyen végzett ezen a távon. A 2016-ban a londoni Eb-n ezüstérmet szerzett 200 pillangón, majd indult a riói olimpián, ám ott nem tudott kiemelkedőt nyújtani.