Mick Schumacher, a Forma-1-es Haas-csapat újonca nem bánja, ha édesapjával, a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel hasonlítják össze.

„Soha nem volt problémám, amikor az emberek az apámat említették, amikor összehasonlítottak vele. Az ő öröksége megtiszteltetés és kihívás számomra, egyáltalán nem tartom tehernek” – mondta a 21 éves pilóta az olasz Corriere della Sera című lap hétfői számában. Az ifjú Schumacher idén diadalmaskodott a Forma-2-es sorozatban, jövőre pedig az amerikai Haas-csapat színeiben mutatkozik be a Forma-1-ben. Az interjúban azt is felidézte, milyen tanácsokat kapott honfitársától, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vetteltől.

Fotó: AFP

„Légy önmagad. Bízz magadban. Ne félj olyannak mutatni magadat, amilyen vagy” – mesélte. Édesapja, Michael hét vb-címe mellett 91 futamgyőzelmet aratott az F1-ben, ezeket a rekordokat az idén állította be, illetve döntötte meg a brit Lewis Hamilton. Az 51 éves Michael Schumacher 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.

Mick Schumacher kijelentette, késznek érzi magát az első Forma-1-es idényére, de tudja, hogy még nem ismeri teljes mértékben az autót, amellyel versenyezni fog. „Ezért vannak a tesztek, még akkor is, ha nagyon rövid idő alatt sokat kell tanulnom” – mondta a pilóta, aki a Forma-1-es előzéseket például régi videófelvételek segítségével tanulmányozza.