A magyar válogatott hiába vezetett két góllal, végül 3-3-ra végzett Budapesten a lengyel együttes ellen a világbajnoki selejtezők nyitányán.

A magyar válogatott fordulatos meccset játszott a lengyelekkel

A magyar válogatott fordulatos meccset játszott a lengyelekkel

Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya egy gólt szerzett. A meccs után úgy vélekedett, a 2-0-s vezetésünk miatt sokkal nehezebb elfogadni a döntetlent. Kritikusan értékelte a lengyel gárda elleni 3-3-as eredményt.

„Nagyon elfáradtam, próbáljuk helyén kezelni az eredményt. A meccs előtt a 3-3-as döntetlent pozitívnak mondtam volna, így viszont, hogy 2-0-ra vezettünk, kritikusan értékelem, mert ebben kicsit több volt. A két kapott gól után picit meginogtunk, de újra összeálltunk, vezettünk, ám villant Lewandowski, a világ legjobb játékosa, és 3-3 lett. A formám még messze van attól, amit szeretnék az Eb-ig. Dolgozunk tovább, két fontos meccs, két kellemetlen ellenfél jön. Remélem, fejlődünk az Eb-ig!”

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese mindkét félidő elején betalált. Az elsőben Sallai Roland, a másodikban a csapatkapitány Szalai Ádám volt eredményes. Azonban a lengyelek egy perc alatt két gólt szerezve egyenlítettek az egyaránt csereként beállt Krzysztof Piatek és Kamil Jozwiak révén. Willi Orbán még egyszer vezetést szerzett a magyar csapatnak, de a hajrában a világ legjobbjának megválasztott Robert Lewandowski ismét egyenlíteni tudott.

A magyarok, akik hét mérkőzés óta veretlenek, vasárnap San Marino, jövő szerdán pedig Andorra vendégei lesznek a vb-selejtezők folytatásán.