Csúcsrangadó jön, óriási a tét Lőw Zsolték számára a Liverpool-Chelsea meccsen





Bajnokok Ligája-meccsként is felfogható a Liverpool-Chelsea. Nem csak a bajnoki helyezések múlnak a versenyfutás kimenetelén.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.03.04.
liverpool thomas tuchel premier league Chelsea Lőw Zsolt

Tíz napon belül a harmadik nagy meccs vár Lőw Zsolt csapatára, a Chelsea-re. A magyar pályaedző és főnöke, Thomas Tuchel számára óriási a tét a címvédő elleni Liverpool-Chelsea rangadón az angol labdarúgó Premier League-ben.

Tuchel (jobbra) vezényel, a kép bal szélén Lőw Zsolt figyel (Fotó: Getty Images)

Bő egy hónapja nevezték ki szakvezetőnek Tuchelt, aki magyar segítőjére támaszkodva rögtön megállította a londoni Kékek addigi zuhanórepülését. A nagy veretlenségi sorozat ellenére ugyanakkor az őszi Bajnokok Ligája-indulás még erősen kérdéses. Ebben a tekintetben kulcsfontossági a liverpooli rangadó.

Leszakad a Liverpool-Chelsea vesztese

Sportszakmai és gazdasági szempontból – a BL-szerepléssel járó eurótízmilliók miatt – is fontos az angol bajnokság 29. fordulójából kiemelkedő Liverpool-Chelsea mérkőzés (csütörtök 21.15, tv: Digisport 1). A manchesteri sztárklubok (az éllovas City és a második United) mellett egyelőre a címvédő Vörösöket és Lőwéket is megelőzi két meglepetéscsapat, a Leicester City és a West Ham United.

A csütörtök esti rangadó vesztese jelentős lépéshátrányba kerül nem csak jelenlegi ellenfele, de a fenti riválisok mögött is.

Lendületben a londoni Kékek

Míg a Pool sorozatban négy vereség után győzött újra vasárnap, a Tuchel-féle Chelsea az új stáb kinevezése óta nem talált legyőzőre, sőt gólt is csak elvétve kap. Mindez számokban: egy hónap alatt lejátszott kilenc meccséből három döntetlen mellett hatot megnyert, 10-2-es gólkülönbséggel.

Szeptemberben 2-0-ra nyert Londonban a Pool, Wernerék (11) most visszavágnának (Fotó: AFP)

Ráadásul a Liverpoollal ellentétben nem csak a sereghajtó Sheffield elleni győzelem adhat önbizalmat a játékosoknak: a londoniak a múlt héten előbb Bukarestben 1-0-ra verték a spanyol listavezető Atlético Madridot a BL-nyolcaddöntőben, majd megfékezték (0-0) a Man. Utd.-et.

Werner lehet a nyerőember

A Chelsea 2014 novembere óta nem nyert bajnokit az Anfield Roadon, de most, a tartalékos címvédő ellen van esély a bravúrra. Különösen, ha a nyáron 53 millió euróért (közel 20 milliárd forint) igazolt Timo Werner végre magára talál.

„Megérdemli, hogy játsszon Liverpoolban. Jó benyomást tett rám az Atlético ellen, aztán a fáradtsága miatt kihagytam a kezdőből a Manchester United ellen, hogy most friss legyen”

– mondta Tuchel a német csatárról, aki két hete a Newcastle ellen három hónapos gólképtelenség után talált újra az ellenfél kapujába.





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás