RETRO RÁDIÓ

Ilyen még nem volt! Budapestnek a 2024-es sakkolimpiát a Mikulás hozhatja





A Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) december 6-i online kongresszusán várhatóan Budapestnek adja a 2024-es sakkolimpia rendezését.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.25.
játék

Szabó László, a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) elnöke még szeptemberben jelezte, a döntés, hogy a FIDE a magyar fővárost javasolja házigazdának, a szervezet delegációjának budapesti látogatása után született meg. Hozzátette, úgy fest, hogy a rivális argentin pályázat érvénytelen.

A Századvég felmérése szerint - amely a sakk megítélését kutatta a magyar lakosság körében - kiderült, a megkérdezettek 83,7 egyetért azzal, hogy Magyarország sakkolimpiát rendezzen. A válaszadók úgy vélik, leginkább a turizmusra, a hazai sakkéletre és az országimázsra lenne kiemelt hatással a sakkolimpia megrendezése.

Szabó László elmondta: jövő vasárnap a Mikulás hozhatja Budapestnek a 2024-es sakkolimpiát, a világ ötödik legnagyobb sporteseményét, amelyet a magyar főváros éppen a FIDE alapításának 100. évfordulóján rendezhet meg.

Kiemelte, a budapesti sakkolimpia népszerűsítésében - így már a FIDE előtti prezentációban is - részt vesz az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója, és az egyik legnagyobb magyar sakkreménység, Karácsonyi Kata, aki a 14 éves lányok között vezeti a világranglistát.

A 46. sakkolimpiának a Hungexpo adna otthont 2024 októberében, várhatóan 3500 résztvevővel

Az MSSZ elnöke hangsúlyozta, ez lenne az első 5G sakkolimpia, ami „masszív és robusztus” online jelenlétet jelent, valós idejű közvetítést hologramokkal. Egyben zöld rendezésre törekszenek, műanyag- és papírmentes kiszolgálásra, a résztvevők például kerékpáron közlekedhetnének a szálloda és a rendezvényhelyszín között. Újdonság a holisztikus sakk-megközelítés is: művészeti, tudományos, kulturális kísérőrendezvényeket tervez a magyar szövetség.





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás