A Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám és a szövetségi kapitány, Marco Rossi szerda délután tartott sajtótájékoztatót, ahol a válogatott vezére bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól, a Nemzetek Ligája következő, szeptemberi meccsein lép pályára utoljára.

Megerősítem a hírt: az olasz meccs után befejezem a válogatott-pályafutásomat. Nem hirtelen ötletről van szó, megfontolt, átgondolt dolog – kezdte a sajtótájékoztatóját a támadó.

– Nem pár nap vagy hét alatt érlelődött meg bennem a gondolat, hanem több hónap alatt. Kerestem a szituációt, mikor lenne a legjobb lehetőség ennek bejelentésére. Van egy jó csapatunk, egy remek szövetségi kapitányunk, nagyon jó úton haladunk, úgyhogy csapatkapitányként tartozom nekik azzal, hogy 35 évesen felelősségteljes döntést hozok. Az Európa-bajnoki selejtezők jövő márciusban kezdődnek, addig lesz idő, hogy megtalálják a megfelelő csapatot az illetékesek. Mindig is a legnagyobb álmom volt, hogy válogatott labdarúgó legyek. Két Európa-bajnokságon lehettem ott, csapatkapitányi karszalagot viselhetek, ezek mind óriási élmények számomra. Az elmúlt évek sikerei és kevésbé sikeres időszakai mind segítettek abban, hogy felnőtt emberré és igazi személyiséggé váljak. Óriási köszönet az összes szövetségi kapitánynak, akik számítottak rám, a válogatottbeli játékostársaknak és természetesen a szurkolóknak, akik nélkül ez a csapat nem működhetne úgy, ahogy működik – mondta.

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, Szalai Ádám még augusztus végén osztotta meg a csodálatos hírt, hogy megszületett a kislánya.