A Bundesligában második Borussia Dortmund lesz a bajor sztárklub ellenfele a ma esti német Szuperkupa-mérkőzésen. Alapesetben a bajnok a kupagyőztessel játszana, de ha mindkét cím ugyanazé – mint esetünkben -, a kiírás szerint a bajnoki ezüstérmessel csap össze. Tavaly ugyanebben a párosításban, de a sárga-feketék otthonában a BVB nyert. Vagyis Hansi Flick játékosait a visszavágás vágya is fűtheti. No és az, hogy az idei ötödik nagy trófeájukkal megismételhetik a sztárklub 2013-as sikersorozatát.

Az Európai Szuperkupa-győzelem már összejött a budapesti Puskás Arénában (Fotó: AFP)

Akkor Jupp Heynckes vezetésével három, majd a helyére kinevezett Pep Guerdiola irányításával még két címet hódítottak el egy naptári évben. Ma is eddig juthatnak el. Az egyetlen különbség: akkor a német Bundesliga és a Német Kupa, illetve a Bajnokok Ligája és az Európai Szuperkupa után a klubvilágbajnokságot nyerték meg ötödiknek. Ellenben egy döntő meccsen kudarcot vallottak: éppen a német Szuperkupáért, éppen a mai ellenféllel, a Dortmunddal szemben. A mai utódok viszont egyelőre hibátlanul menetelnek: ha este győznek, ötből öt címet söpörnek be. A decemberi, katari klubvilágbajnokság még hátra van, ott tehát meglehet a hatodik trófeájuk is.

„Messze a legjobb edzőm volt a profi pályafutásom során. Mindig lenyűgözött azzal, ahogy velünk, játékosokkal bánt” – dicsérte Flick korábban hajdani trénerét, Heynckest.

„Több mint negyven éve lett a játékosom, és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Le a kalappal előtte, edzőként drágakőt talált személyében a Bayern” – írta róla Heynckes nemrég a Kicker hasábjain.

„Hansi nagyon hasonló Jupphoz abban a tekintetben, ahogy a csapatát vezeti. Hihetetlenül szoros kapcsolatot ápol a játékosaival, empatikus, a focistái hisznek benne” – vont párhuzamot Karl-Heinz Rummenigge, a müncheniek igazgatótanácsának vezetője.

A Bayern vasárnap, a Hoffenheim vendégeként sorozatban 23 győzelem után szenvedett 4-1-es vereséget. Ellenfele, a Dortmund főpróbája is rosszul sikerült a Szuperkupa előtt: a sárga-feketék a hétvégi Bundesliga-fordulóban 2-0-ra kikaptak Augsburgban.

Német Szuperkupa

Bayern München-Borussia Dortmund

München, Allianz Arena

Szerda, 20.30 (tv: Sport 2)