Ma kezdődik a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál





A program nyitóünnepsége augusztus 31-én 19 órakor lesz, az Olasz Kultúrintézet Verdi termében. Fellép az Első Pesti Rackák, Ferenczi György vezetésével.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.31.
rövidfilm

A fiatal filmesek összefogásában 2004 őszén létrejött fesztivál eredetileg a rövidfilmes kategóriában tátongó űrt volt hivatott betölteni, aztán az évek során derült ki, hogy sokkal többről van szó. Rekordsebességgel a harmadik fesztivál meghozta az igazi nemzetközi áttörést, melyen már 45 ország képviseltette magát 2007-ben. A BuSho név egy szójáték eredménye (Budapest Short – budapesti rövid), mely azonban egy tradicionális dél-magyarországi népszokásra, a télűző Busójárásra utal.

Fotó: Facebook

A szervezők a legfőbb feladatuknak a közép-kelet-európai audiovizuális szektor kulturális identitásának felzárkóztatását, fejlesztését, valamint bemutatását tekintik világszerte, amely megkönnyítheti a szakemberek piacra jutását. Szeretnének a fiatal alkotóknak lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra, az önmegvalósításra, ezáltal egy közösen megszülető új európai érték létrehozására.

A fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban nevezett alkotások száma folyamatosan növekszik, 2011-ben 962 rövidfilmmel kellett megbirkóznia az előzsűrinek, melyből minden évben nagyjából 90 kerül a nemzetközi zsűri, valamint az országos diákzsűri elé. A versenyprogram mellett panorámavetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok szórakoztatják az érdeklődőket.

A Fellini teremben megtekinthetők lesznek a 2020-as év díjazott alkotásai is.

További részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

"A zene felemeli kezeimet" - Kokas-foglalkozás gyerekeknek

"A zene felemeli kezeimet" - Kokas-foglalkozás gyerekeknek

Meseszép! - mesés-verses foglalkozás

Meseszép! - mesés-verses foglalkozás

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás