Filmvetítés, e-rolleres túrák a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon





Az idei program kiemelten foglalkozik a fenntarthatóság és a művészet kapcsolatával. A téma fontosságára és aktualitására izgalmas tárlatvezetések, workshopok és kiállítások világítanak rá. Idén először e-rolleres művészeti túrákat is szerveznek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.26.
Műtárgyak Éjszakája

„A május 26–28. között sorra kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget.

Fotó: Facebook

A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és -festés praktikáit, az ékszer- és az öltözék-kiegészítő készítést magunk is kipróbálhatjuk, saját kályhacsempét festhetünk. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi, ékszertörténeti, papírrégiség és kortársművészeti témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor- és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várjuk. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók ismét 12-féle programtípus közül szemezgethetnek.

A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!”

Programok itt.





Ezeket olvastad már?
Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

"A zene felemeli kezeimet" - Kokas-foglalkozás gyerekeknek

"A zene felemeli kezeimet" - Kokas-foglalkozás gyerekeknek

Meseszép! - mesés-verses foglalkozás

Meseszép! - mesés-verses foglalkozás

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás