A mai napon még marad a hűvösebb májusi időjárás, az ország több területén is kialakulhat eső és zivatar, erős széllökésekre kell számítani. Az arra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A változékony időjárás különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket viseli meg.

A héten még szükség lesz az esernyőre és réteges öltözködésre (Fotó: Nagy Zoltán)

A keddi napon azonban megjelenik már egy hidegfront is északnyugaton, az ország északi területein kialakulhatnak záporok és heves esőzések. Az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik erős, helyenként viharos széllökések. Délen a legmagasabb hőmérséklet 15 és 29 fok között várható, északon és nyugaton hűvösebb időre lehet számítani.

Szerdára megnyugszik az idő és mérséklődik a szél, megérkezhet a várva várt meleg, legalábbis egy nap erejéig, 19–24 fok közötti értékekkel.

Csütörtökre is sok lesz a napsütés, azonban estefelé nyugaton kialakulhatnak záporok. A Dunántúlon megélénkül az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű. Éjjel záporokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezhet.