Grill répa – avagy nem csak a húsimádóké a grillezés öröme!

Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat dietetikusa grillrépa-receptje a zöldségfogyasztóknak kedvez, és kínál izgalmas alternatívát.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.08.27.
Répa grillen

A nyári grillszezon méltatlanul elhanyagolt finomsága a grillezett sárgarépa, ami akár önálló fogásként is megállja a helyét, elkészítése pedig mindössze pár percbe telik.

Recept (4 főre)

8 közepes db sárgarépa

1 gerezd fokhagyma

1 kk. kakukkfű

1/2 kk. pirospaprika

1/2 kk. kurkuma vagy curry

3 ek olívaolaj

só, bors ízlés szerint

Grillen sütött répa magokkal Fotó: depositphotos, Európai Friss Csapat

Elkészítés

Az alaposan megmosott sárgarépákat megpucoljuk, majd félbevágjuk. Egy tepsibe tesszük őket, ráöntjük az olajban elkevert fűszereket, és alaposan átforgatjuk az összeset.

Fülöp Lili dietetikus a grillezett répát ajánlja Fotó: depositphotos, Európai Friss Csapat

A grillrácsra téve mindkét oldalát körülbelül 5-5 percig hőkezeljük. Tálalásnál joghurtos mártogatóst és pirított magvakkal szórt salátát kínálhatunk mellé.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás