A Livlia rendszere a teljes ingatlanközvetítési folyamatot digitalizálja egy magyar startup, ennek köszönhetően az ingatlanközvetítőket helyettesítő tanácsadók kizárólag az ügyfelekkel foglalkoznak. A rendszerében az aktuális piaci adatok alapján minden egyéb adminisztratív folyamatot algoritmusok végeznek, és mindezt a nagy hálózatoknál elérhető átlagos jutalék díjának akár harmadáért is tudják biztosítani.

A hibrid ingatlanközvetítő startup az ingatlanok bemutatásának kivételével – valamennyi folyamatot hatékonyan menedzseli online felületén. Az ügyfelek online követhetik nyomon, hogy milyen árstratégiát javasol számukra a Livlia rendszere, és azt is, hogy kik érdeklődnek az ingatlanok iránt.

Ercsey-Orbán Péter, a Livlia ügyvezetője megemlítette, hogy személyes találkozás nélkül nyilván nem lehet lebonyolítani az adásvételt, de az érintkezések számát minimálisra lehet csökkenteni. Az aktív piaci szereplők a lakásbemutatásokat próbálták online megtartani, de ez abszolút nem működött. A hibrid ingatlanközvetítő startupot viszont ez sem érte váratlanul, hiszen minden folyamatot úgy építettek fel, hogy a lehető legkevesebb legyen a kontaktus.