RETRO RÁDIÓ

Pánikolnak az angyalföldiek, állítólag sorra lopkodják el a kertekből a kutyákat





Egy nő a környéken élőkhöz fordult azzal a kérdéssel, hogy mással is előfordult-e, hogy egy gyanús furgonból lefotózták a kutyáját.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.03.
XIII. kerület érthetetlen

Jó pár kutyának nyoma veszett az elmúlt időszakban a 13. kerületi Béke tér környékén – írták egy helyi Facebook-csoportban. Az ügy kapcsán megkerestük a rendőrséget, és arról tájékoztattak, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra mostanában nem érkezett bejelentés vagy feljelentés kutyalopással kapcsolatban.

A problémát egy környékbeli vetette fel, akinek a kutyáját állítólag a minap egy gyanús furgonból kapták lencsevégre. Hiába kérdezte, hogy miért van erre szükség, nem kapott egyértelmű választ. Kommentben rengetegen siettek a nő segítségére, rövid idő alatt több mint nyolcvan hozzászólás érkezett. Szinte kivétel nélkül mindenki arra tippelt, hogy kutyalopás lehet a háttérben, mások szerint a közelmúltban többekkel is előfordult már hasonló.

Megdöbbentő esetekről számoltak be

  • Kutyalopás.... egy ismerősöm épp tegnap szólt, hogy lopják a kutyákat még a kertekből is.
  • A harci kutyákat viszik állítólag.
  • Staffordshiereket viszik, főleg a szürke-fehéreket, pont olyanokat, mint a miénk is.
  • Sokszor látok staffordshiereket, vagy erre a fajtára hasonlító kutyákat a Lehel aluljáróban, pont múlt héten is. És a gazdi nem tűnt gazdinak, póráz nélkül volt a kutyával, részeg fiatal csavargó volt. És ilyet gyakran látok. Csak hogy nem esett le, hogy lopott kutyák, csak az volt a furcsa, hogy ilyen drága, fajtiszta kutyát ilyen csavargók tartanak, és még pórázt sem vesznek neki... de naiv vagyok. Egyébként a harcikuya kifejezés itt azért fontos, mert ők bizony erre a célra lopják őket sajnos. Ha látok ilyen gyanús kutya-gazdi párost, szóljak a közterületeseknek? Egyébként talán pont azért nem tűnt fel, mert olyan fajta volt, amit harci kutyának is szoktak sajnos használni, és arra gondoltam, hogy emiatt van neki, vagy legalábbis hogy ijesztőbb legyen a megjelenése a kutyával sétálva.
  • Az amerikai staffordshire terrierek iránt a legnagyobb a kereslet (Fotó: Shutterstock)

    „Felháborító, hogy a saját kutyád nem engedheted ki a kertedbe”

    Egy nő egy hosszabb felhívást is írt a témával kapcsolatban, ezt most változatlanul közöljük.

    „Az elmúlt pár hétben tízesével lopták el a fajtatiszta/fajtatiszta jellegű kutyákat ZÁRT ingatlanokról. Volt itt kérem szépen kerítésbontás, létra, hurkos befogóbottal kiemelés, lakatlevágás, kapukifeszítés, kutya kerítéshez csalogatása stb. Az ebek egy része a hatalmas összefogásnak és a nyomozóhatóság aktivitásának köszönhetően meglett, de sokakat még keresnek. Volt olyan kutya, akit csak néhány percre engedtek ki a házból, a zárt kertjükbe a dolgát végezni. Mindez arra enged következtetni, hogy a tolvajok alapos felderítőmunkát végeznek a gazdik életvitelére vonatkoztatva. Autókkal járják a településeket, és kifigyelik, hol van piacképes kutya. Az elvitt állatok többnyire kistestűek, illetve bull típusúak. Rájuk van kereslet! Az utóbbi időben több esetben lecsaptak a hatóságok harcoltatókra, az ebeket elkobozták, így valószínűleg az ”utánpótlást„ akarják biztosítani a bűnözők. Az ölebekre pedig a pandémia miatt nőtt meg a külföldi érdeklődés. Szinte korlátlan irántuk a kereslet. Felháborító és döbbenetes, hogy a saját kutyádat nem engedheted ki a saját kertedbe, mert mocsok bűnözők kitéphetik az otthonából, de úgy tűnik, alkalmazkodni kell. Ha eltűnt a kutyád, azonnal regisztráltasd be az állatorvosodnál a chipre a LOPOTT státuszt! Ha teheted, szereltess fel kamerát! Beszélj a szomszédokkal, hogy írják fel az idegen, lassan haladó autók rendszámát! Azonnal készíts keresőposztot, szórd szét és tegyél feljelentést! Ne hagyd magad lerázni, hivatkozz az 50 ezer Ft feletti vagyon elleni bűncselekmény elkövetésére, akkor kénytelenek nyomozni. Tudom, hogy szörnyű feldolgozni, hogy van egy kertes házad, ahol szabadon futkoshat/na a kutyád, de az ő biztonsága érdekében, ha elmész otthonról, zárd be a házba, kennelbe, biztonságos helyre. Figyeljetek egymásra! A legfertőzöttebb régió PEST megye” – írta a nő.

    Az angyalföldi eset valóságtartalmáról nem tudtunk meggyőződni, mindenesetre a sok hasonló beszámoló ijesztő. Az furcsa, hogy senki nem tett feljelentést, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy ilyen esetben azonnal forduljon a rendőrséghez!





    Ezeket olvastad már?
    Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

    Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

    Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

    Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

    Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

    Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

    Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

    Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás