Igen hihetetlen véletlen egybeesést fedett fel az IStories orosz független hírügynökség és a német Der Spiegel. Ki gondolta volna, hogy Putyin lánya pont – aki ellen apja háborút indított – Volodimir Zelenszkij névrokonával randizik. Katerina Tyihonova ugyanis szerelembe esett az 52 éves orosz származású, grúz gyökerekkel rendelkező Igor Zelenszkij nevű elismert balett-táncosssal. Kapcsolatuk nem új keletű, már az orosz–ukrán háború kirobbanása előtt elkezdődött, amit mi sem bizonyít jobban, mint két éve született kislányuk.

 

 

Kapcsolatuk 2017 tájékán indulhatott, amikor Katerina elvállt Kirill Shamalovtól, aki egyébként Oroszország legfiatalabb milliárdosának számított. Igor szintén házas volt korábban, Yana Serebryakova nevű koreográfussal élt, akitől két lánya és egy fia született. Putyin lánya és szerelme Zelenszkij nem lakott együtt. Katerina és gyermeke rendszeresen látogatta a férfit Münchenben, amit az orosz állam támogatott.

Az orosz ukrán háború azonban a szerelmesek életére is kihatott. Putyin lánya már nem utazik állami támogatással Moszkvából Münchenbe Igor pedig a múlt hónapban kilépett a Bajor Állami Balettből, vélhetőleg azért, mert nem ítéli el Putyin háborús cselekedetét.