Szerdán a Metropol elsőként számolt be róla, hogy puskalövéseket hallottak a XII. kerületben lakók, valamint a János kórház mellett elhaladó villamoson ülők reggel fél 9 magasságában egyaránt. Ezt követően pedig az 56-os és a 61-es villamos megállójának csatornarendszerében több lelőtt vaddisznó teteme feküdt, a járókelők szeme láttára.

Lelőtt vaddisznók tetemei a János kórház csatornájában Fotó: Olvasói fotó

Lapunk felkereste a XII. kerületi önkormányzatot, hogy választ kapjunk rá, hogy miért fényes nappal és ilyen módon történt az állatok lelövése, és miért volt szükséges a kismalacokat is megölni. Megkeresésünkre ez a válasz érkezett: „A Hegyvidéki Önkormányzat nem volt részese a levelében említett kilövésnek, arról semmiféle érdemi információval nem rendelkezünk.”

Tovább küldtek minket a BRFK-hoz, mint illetékes hatósághoz

Felkerestük a BRFK-t is, ahonnan megrázó információkat tudtunk meg, ugyanis a rendőrség nyomozást indított az üggyel kapcsolatban: „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Illetve minden részletre kiterjedően kivizsgálják a vadelejtés jog- és szakszerűségét így az engedélyeztetés folyamatát is.”

Egyelőre nem tudni ki rendelte el a malacok lelövését Képünk csak illusztráció Fotó: Bors

Ha még ez sem lenne elég, bombaként robbant ma reggel a hír, hogy a baloldali orgánumok téves sajtóértesülései szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja adott engedélyt, és utasítást a vadállatok megölésére. Ezt a rendőrség a Police.hu weboldalán csütörtökön cáfolta.

„A sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére, ilyen jellegű kérés nem is érkezett” – írták az egyenruhások.

Így egyelőre még nem tudni, hogy ki adott engedélyt az állatok kilövésre.