Újabb nagy skalpot zsebelhet be a 2019 novemberében átadott Puskás Aréna. Magyarország legnagyobb stadionját most az építészeti Oscar-díjra jelölték. Az elképesztő elismerésről Fürjes Balázs Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Facebook oldalán is beszámolt.

Az államtitkár nagyon büszke mindenkire, akinek munkája volt ebben a létesítményben. „Büszke vagyok erre a teljesítményre, a csapatra! Skardelli György tervezőtől kezdve minden mérnökre, szakemberre, munkásra! 15.000 magyar ember érdeme ez a díj, ennyien vettek részt valamilyen formában az új nemzeti aréna létrejöttében, de a siker minden magyar emberé! És természetesen köszönet azoknak, akik végig kitartottak a beruházás mellett!” – olvasható Fürjes bejegyzésében. Hozzátette, a Mies van der Rohe német-amerikai építészről elnevezett elismerést csak olyan projektek kaphatják meg, amelyek építészeti minőségük és kulturális jelentőségük révén a modern városfejlesztés meghatározó alkotásai.

A 67 215 fő befogadására alkalmas stadion – amely az idén megrendezésre kerülő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság helyszíne is lesz – korábban több külföldi lap közönség szavazásán és építészeti versenyen is első helyet ért el.

❗❗Építészeti Oscar-díjra jelölték a Puskás Arénát❗❗

🔥 Immáron a sokadik nemzetközi elismerés a Puskás Arénának…

Posted by Fürjes Balázs on Tuesday, February 2, 2021