Elképesztő testi erőszakot rögzített egy térfigyelő kamera március 18-án az észak-londoni Stamford Hillben. Egy férfi minden előzmény nélkül, elképesztő vehemenciával esett neki a nyílt utcán egy várandós nőnek.

Az egész azzal kezdődött, hogy egy kis utcába követte a 27 hetes terhes nőt a férfi, majd hátrahagyva bevásárlókocsiját, üldözni kezdte. Váratlanul előkapott egy sötét színű párnahuzatot, amit a kismama fejére húzott, majd megpróbálta azzal megfojtani. Az állapotos nőnek sikerült kiszabadulnia támadója karmai között, aki ezért négyszer is keményen hasba vágta. A férfi ezután elmenekült a helyszínről.

— A terhes nő és meg nem született csecsemője borzalmas támadást élt át, miután egy gyanús férfi hátulról rátámadt. Párnahuzatot tett a fejére és többször is hason ütötte. Ez egy rendkívül gonosz és provokálatlan támadás volt” — nyilatkozta az ügy kapcsán egy rendőrtiszt a Daily Star oldalának.

A londoni fővárosi rendőrség nyomozást indított az ügy kapcsán. Később kiderült, hogy a kismama zsidó származású, de az még nem bizonyított, hogy rasszista támadás történt-e.