Ennél már nincs lejjebb, gusztustalan álvideó terjed Rusvai Miklósról





Rusvai Miklós az ATV-nek adott interjút, amiben a delta-vírusról beszélt, azonban egy Facebook-felhasználó a virológus beszédéből egy megtévesztő videót vágott össze és töltött fel a közösségi oldalára.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.01.
hamis hír

Már több mint tízezer felhasználó osztotta meg azt a videót a Facebookon augusztus 15-e óta, amelyben Rusvai Miklós virológust látni, ahogy látszólag azt mondja, hogy nem fogja beoltatni magát, inkább megfertőződik a betegséggel, hogy természetes védettséget szerezzen – írja az AFP tényellenőrző cikke.

A videót azonban félrevezető módon vágták meg, a teljes videóban Rusvai arra buzdít mindenkit, hogy oltassa be magát, és azt is elmondja, hogy ő is be van oltva.

A megtévesztő videót egy olyan Facebook-felhasználó töltötte fel, aki rendszeresen oszt meg félrevezető és hamis tartalmakat.

A bejegyzésben szereplő 18 másodperc hosszú videó egy ATV-nek készült interjúból származik – a gond csak az, hogy megtévesztően vágták meg. Így azt a benyomást kelti, mintha Rusvai nem akarná beadatni a koronavírus elleni vakcinát magának.

Gusztustalan álvideó terjed Rusvai Miklósról Fotó: Life TV

De ez nem így van, a virológus már két oltást is kapott

Ezt a tényt a szakember a teljes videóban el is mondta: „Megkaptam a két Pfizeromat, én sem fogok oltakozni, és reménykedem abban, hogy megkapom a delta-variánst, és átesem majd úgy a fertőzésen, mert azért hosszú távon igazi védettséget, nagyon jó hármas szintű védelmet, nyálkahártya-védelmet is csak a fertőzés átvészelése eredményez” – fogalmazott az interjúban Rusvai Miklós a harmadik oltással kapcsolatban.

Ebből a részletből csak azt a részt vágták ki, amikor a szakember szájából az hangzott el, hogy „én sem fogok oltakozni”.

Rusvai Miklós az AFP kérdésére elmondta, hogy természetesen nem azt javasolja, hogy bárki is tudatosan megfertőzze magát a koronavírussal, de szerinte előbb-utóbb mindenkit meg fog fertőzni a vírus, és a lehető legjobb az, ha akkor fertőződik meg az ember, amikor a védettségi szintje magas. A szakember maga is be fogja adatni az emlékeztető oltást, amikor eltelt annyi idő, hogy a védettségi szintje vélhetőleg csökkenni kezd az alapimmunizálás után.

Itt az ATV teljes interjúja, a bizonyos mondat három és fél perc után hangzik el.





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás