Drámai bejelentést tett honlapján a rendőrség csütörtök délelőtt. Egy különösen veszélyeztetett, könnyen barátkozó, fogyatékkal élő kisfiúnak veszett nyoma Cegléden. A Ceglédi Rendőrkapitányság a 13 éves Englóner Flórián eltűnése ügyében nyomoz – számolt be a police.hu.

A középsúlyos értelmi fogyatékos fiú október 27-én 16 óra körül felpattant rollerére és elment otthonról. A rendőrök keresték rokonainál, ismerőseinél, ellenőrizték lehetséges előfordulási helyeit, a szomszédos településeket, kutyát indítottak, hőkamerát vetettek be, de egyelőre nem sikerült megtalálniuk.

Flórián 152 centiméter magas, sovány testalkatú, szürkéskék szemű, kicsit szeplős arcú, derékig érő, lófarokban hordott, kissé hullámos, barna hajú, elöl frufruval. Eltűnésekor sötétkék, hosszú ujjú pulóvert, vajszínű nadrágot és sötét papucsot viselt.

A feltehetően rollerrel közlekedő, könnyen barátkozó fiút a rendőrök minden lehetséges helyen keresték, ám egyelőre nem akadtak a nyomára. A kutatás tovább folytatódik, de a gyermek mielőbbi megtalálásához az állampolgárok segítségére is szükség van.

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri, hogy akinek a felvételen látható Englóner Flóriánt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon.

Fotó: Police.hu