Baltimore-ban egy olyan link terjed a helyiek között, amivel bárki oltáshoz juthat, még az arra nem jogosultak is.

A 31 éves Heather Blevins már túlesett az első dózis vakcináján a Baltimore Kongresszusi Központban, miután regisztrált egy szomszédjától szerzett linken. Elsőre még szkeptikus volt, és bár maga sem hitt benne, tényleg megkapta az oltást.

Kifejezetten meglepő az eset, mivel Maryland az oltási terv 1. szakaszában tart éppen, amibe a 65 éves és idősebb emberek, valamint az egészségügyi dolgozók tartoznak, azonban Heather egyik kategóriába sem esik bele. A nő személyesen ismer legalább öt másik, 33 évesnél fiatalabb embert, akik ugyanazon a linken keresztül regisztráltak, mint ő, és a Kongresszusi Központban megkapták az oltásukat.

Amikor kapsz egy linket, akkor regisztrálsz” – mondta Rachel, egy másik baltimori lakos, aki nem is nézett utána, hogy jogosult lenne-e, csak élt a lehetőséggel. Ő az elmúlt hónapokban számos webhelyen regisztrált az oltásokra, így kaphatta ezt az elérhetőséget is, de azt állítja, nem tudta, hogy ez törvénytelen.

A Marylandi Egyetem Orvosi Rendszere a linkre kijelentette: az egy kalózlink, ezért lépéseket tesznek, hogy tényleg csak azok kaphassák meg az oltást, akik az oltási tervbe jelenleg tartoznak.