Kevesen tudják, de több világhírű filmben, sőt, a Netflix sikersorozataiban is magyar lovak hátán vágtáznak a főszereplők. Ezek a tökéletesen idomított lovak Budapesttől alig 55 kilométerre, Táborfalván éldegélnek, ott van a főhadiszállás, habár sokat utaznak. Tulajdonosuk és trénerük Juhász László, aki egyből nagyon jóban lett Henry Cavillel, a Vaják főszereplőjével.

Juhász László olyan jóban lett a Vaják főszereplőjével, Henry Cavillel, hogy a mai napig tartják a kapcsolatot (Fotó: Ripost7)

Nagyon jó barátok lettünk Henryvel! Amikor a Vaják első évada véget ért, úgy volt, hogy szombaton hazarepül, ezért előtte mondta nekem, hogy vacsizzunk egyet Budapesten. Épp nem értem rá, mert egy rendezvényre kellett mennem, de ha van kedve, jöjjön velem. Nem tűnt túl lelkesnek, de kijött délután lovagolni. Előtte ittunk egy pálinkát, a tereplovaglás után pedig kijelentette, hogy mégis jön velem. Óriásit buliztunk, annyira jól sikerült, hogy másnap reggel szólt a magángépe pilótájának, hogy még maradna két napot. Várost néztünk, sétálgattunk, jókat ettünk. Az első évadban az ő lova volt a sárga Zeusz, ami amúgy a Kincsemben is szerepelt, a másodikban pedig Hector, a fekete fríz csődör” – mesélte Laci a Ripost7-nek, aki hozzátette, hogy Cavill mára remek lovassá képezte magát, de ehhez az is kellett, hogy az első évad előtt egy hónapig folyamatosan gyakorolt. Reggel kilencre ért le a tanyára és délután négyig ott volt. Nemcsak lovagolt, de csutakolta, szerszámozta is ezeket a 700 kilós, roppant elegáns állatokat.

A tökéletesen idomított lovak Budapesttől alig 55 kilométerre, Táborfalván éldegélnek (Fotó: Ripost7)

Juhász László a Ripost7-nek adott interjújában azt is elárulja, hogy lett Orlando Bloom dublőre.