A tízéves Petra és 12 esztendős bátyja, Milán felhőtlenül élvezte a vakáció utolsó hétvégéjét a szülei társaságában. Mint azt a Bors munkatársa megtudta: egy színvonalas egyházi iskolában tanultak mindketten, és már várták, hogy újra találkozhassanak a barátaikkal.

Nem tudni, mi történt az úton

Néhány hete jöttek haza a családi nyaralásból, de B. Zoltán Csillával egyetértésben úgy döntött, hogy még szereznek a gyerekeknek némi pozitív élményt. Éppen a szombati programjukról igyekeztek haza, amikor Tárnok közelében – eddig tisztázatlan körülmények között – megcsúszott az autójuk, és előbb a bal oldali, majd a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött.

Az autósok hosszú sorokban várakoztak a tragédia helyszínén

Az autósok hosszú sorokban várakoztak a tragédia helyszínén (Fotó: Bors)

Az adott másodpercekben éppen senki sem autózott az érintett szakaszon, így nem történt tömegszerencsétlenség. A balesetben többen is életüket veszíthették volna.

Mindent megtettek Petráért

A gépjármű hátsó ülésén utazó kislány, a család legkisebb tagja vélhetően nem használta a biztonsági övet, ezért a kocsiból kirepült és az aszfaltra csapódott. A szemtanúk azonnal segítséget hívtak, de már hiába: a mentősök hosszasan próbálkoztak a gyermek újraélesztésével, és még helikoptert is a helyszínre hívtak, de a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A kislány haláltusáját édesapja és édesanyja is végignézte.

Mentôk és rendôrök lepték el az M7-est

Mentők és rendőrök lepték el az M7-est (Fotó: Bors)

Az édesanya sokkos állapotban van

A balesetben megsérült Petra bátyját, Milánt is a Bors lapzártájának idején is kórházban kezelték. Rövid időre bevitték a családanyát, de őt végül kezelés nélkül elengedték.

A Bors telefonon érte el a gyermekek édesanyját, aki a tragédia utáni sokkból még most sem tért magához.

„Nem tudom, hogy történhetett meg egy ekkora tragédia” – zokogta.

A kocsi hátulja a felismerhetetlenségig összetört

A kocsi hátulja a felismerhetetlenségig összetört (Fotó: Bors)

A szomszédok nagyon szerették a kislányt

A család ismerősei szerint B.-ék példás életet éltek.

„Zoli fizikai munkát végez, Csilla egy irodában dolgozik. Sokan megirigyelhetnék őket, ugyanis szemmel látható, hogy mennyire szeretik egymást” – mondta egy neve elhallgatását kérő jó barát.

A kispesti, rendezett családi házban senki sem volt otthon, csak a gyerekek kertben ugrándozó házi kedvencei, a fekete puli és a kismacska.

„Sokszor láttam a kis Petrát, amint békésen sétáltatta a kutyát az utcán. Gyakran vele tartott Milán is, hogy vigyázzon a testvérére” – nyilatkozta a Borsnak az egyik szomszéd.

„Nem halljuk többé a kislány önfeledt nevetését és fecsegését. Zoltánt, a gyerekek apját ma reggel láttuk utoljára: csak árnyéka önmagának. Ez érthető, beleképzelni sem merjük magunkat a helyébe” – fejezte be az idősödő úr.

Szomorúság ült a kedves kertvárosi házra

Szomorúság ült a kedves kertvárosi házra (Fotó: Bors)

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borsnak elmondta, hogy a BRFK büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.