Egy kínai légitársaságnak törölnie kellett az egyik járatát, miután az egyik utas pénzérméket dobott a gép hajtóművébe. A babonás férfi azt gondolta, a pénzdobálás szerencsés utazást eredményez.

A GX Airlines személyzete még a felszállás előtt észrevette, hogy pénzérmék vannak a gép körül, ezért elővigyázatosságból törölték a Weifang városából Haikouba tartó járatot. A tettes, Wang beismerte, hogy ő szórt érméket a hajtóműbe. Miatta a többi 148 utas csak másnap tudott elindulni, mivel a légitársaság csak akkorra tudott helyettesítő járatot biztosítani.

A gépet, amellyel eredetileg repültek volna, ideiglenesen kivonták a forgalomból, hogy alaposan átvizsgálják. Wang nem úszta meg ennyivel, mert ő másnap sem kelhetett útra, átadták a rendőrségnek – írja a ladbible.com.

Kínában egyébként az elmúlt években több hasonló eset is történt, minden érmedobáló babonából cselekedett. Sanya város repülőterén már egy figyelmeztetést is kikerült: arra kérik az utasokat, hogy ne dobáljanak szerencsehozó tárgyakat a repülők hajtóművébe, mert ez a gyakorlat illegális.