Két kisbabát kellett azonnal kórházba szállítani az észak-írországi ardoyne-i Brompton Park-i házból kedd este 20 óra körül, miután mindkettejük testén szúrást ejtettek késsel – írja a Daily Star.

A késszúrások halálos sebet ejtettek az egyik kisbabán, míg a másikat súlyosan megsebesítették. Azt egyelőre nem közölte a helyi rendőrség, hogy ki volt képes meggyilkolni egy védtelen csecsemőt. A nyomozás jelenleg is folyik.

A legfrissebb értesülések szerint egy nőt letartóztattak a helyszínen nem sokkal éjfél után. A másik kisbaba állapota tragikus, jelenleg is az életéért küzdenek a helyi kórház sürgősségi osztályán.

A kerület tanácsosa, Paul McCusker összetörten nyilatkozott a Belfast Live-nak.

„Rettenetesen szomorú dolog történt ma este Ardoyne-ban. A rendőrség folytatja a Brompton Parkban történtek utáni nyomozást. Most türelmesnek kell lennünk, és elegendő időt biztosítani nekik az ügy felderítéséhez. Nem szabad egyelőre spekulációkba bonyolódnunk a család és az érintettek felelősségéről” – mondta el a tanácsos úr a lapnak.

Paul McCusker egy megrázó információt is elárult: „Sokan sokkot kaptak a lakosok közül, akik segítettek a rendőröknek biztosítani a helyszínt, mielőtt a mentők megérkeztek” – nyilatkozta a politikus a helyi újságnak.

Egy másik helyi tanácsos, Fiona Ferguson is megszólalt a gyilkosság kapcsán, aki szintén megkérte az embereket, hogy hanyagolják a pletykálkodást és vádaskodást.

„Pusztító hírek érkeztek Ardoyne-ból. Minden gondolatom és imám az érintett családdal van, és a közösség tagjaival, akik sokkos állapotba kerültek az ügy során” – mondta el a lapnak Fiona Ferguson. Majd hozzátette – „Most az a legfontosabb, hogy támogassuk a rászorulókat, ne támadjuk őket”.