Indul az egyhetes sebességmérő akció!

A rendőrök augusztus 8-14 között fokozottan ellenőrzik, hogy az autósok betartják-e a megengedett legnagyobb sebességet hazánk közútjain. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) hétfőtől vasárnapig Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez. A sikeres akció érdekében a zsaruk az összes mobil traffipaxot bevetik majd. Hasonló összeurópai sebességmérő akcióra évente két alkalommal kerül sor.

A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést tart Fotó: Békés Megyei Hírlap

Változik a közlekedés a Belvárosban

Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani az V. kerületben. Mutatjuk, hogy ma estig mely utcákat érdemes elkerülni.

Tilos megállni:

  • Augusztus 8-án 20 óráig az Budapest V. kerületben, a Pesti alsó rakparton a Markó utcai lehajtó és a Margit híd között, valamint a Zoltán utcában a Nádor utca és a Szabadság tér között.

Két kerületben is lesz véradás

Ma 13-18 óra között a XVIII. kerületben, a Kondor Művelődés Házban és 12-18 óra között a VIII. kerületben, az Aréna Plazában adhatnak vért azok, akik így szeretnének hozzájárulni a betegek gyógyításához. A véradásról tudni érdemes, hogy:

  • minimálisan 50 kg testsúly, betöltött 18. életév szükséges hozzá
  • a regisztrációhoz személyi igazolvány (lakcímkártya) és tajkártya kötelező
  • előtte étkezni és sok folyadékot kell fogyasztani
  • a gyógyszerszedés önmagában nem kizáró ok, a helyszínen lévő orvos felelősséggel dönt erről (gyógyszertől, betegségtől függően)

Két kerületben is lesz ma véradás Fotó: Heves Megyei Hírlap

Nyári szünetre megy két önkormányzati hivatal is

Augusztus 8-19 között igazgatási szünet lesz a budavári és a szentendrei önkormányzati hivatalban. A két hivatal ügyfélszolgálata a szünidő alatt is fogadja a lakosok telefonhívásait.

Ma búcsúztatják Törőcsik Andrást

Hétfőn 14 órakor vesznek végső búcsút az újpesti temetőben a 67 éves korában elhunyt legendás labdarúgótól. Törőcsik András az Újpesti Dózsa korábbi 45-szörös válogatott labdarúgója július 9-én tüdőgyulladásban halt meg.

Ma 14 órakor búcsúztatják Törőcsik Andrást Fotó: Bors

Jóga Jordán Adéllal

Augusztus 8-án este 6 órától Jordán Adél színésznővel mozoghatunk a Budapest Parkban. Jordán Adél külön zenei válogatással készül az eseményre. A programra vigyünk magunkkal jógaszőnyeget.

15 éve adták át Magyarország leghosszabb hídját

2007-ben ezen a napon hajthattak rá először az autósok a Kőröshegyi völgyhídra, amely a Balaton déli partjával párhuzamosan, a Somogy megyei Zamárdi és Balatonszárszó között fut. A viadukt teljes hossza 1872 méter.

Mérséklődik a forróság

Hétfőn még marad a szikrázó napsütés, de helyenként kialakulhatnak záporok, illetve zivatarok. A szél néhol még erős marad. A csúcsértékek 25-29 fok körül alakulnak majd.