RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, milyen idő lesz, mit újít a BKK és mit kaptak a biciklisták.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.15.
Február 15.

Ma éjfélig jelentkezhetünk az egyetemekre

A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzéseikre, illetve a felsőoktatási szakképzésekre országszerte ma éjfélig lehet jelentkezni. A felvételi eljárás menete továbbra se változott, a jelentkezés három megjelölt intézményig ingyenes. A jelentkezést kizárólag az E-felvételi rendszerén keresztül lehet megtenni, a hitelesítést pedig 5 napon belül vagyis szombatig tehetik meg a jelentkezők a Kormányablakon keresztül vagy postai úton. A szükséges tudnivalók az egyetemekről és a beiratkozás pontos lépéseiről, illetve minden szükséges információ a felvételihez elérhető a felvi.hu oldalán.

Fotó: Shutterstock

Keretes: Top5 szakok 2020-ban

  • Gazdálkodás és menedzsment - BCE-GTK: 427, ELTE: 405, SZTE-GTK: 400
  • Kereskedelem és menedzsment - BCE-GTK: 436, DE_GTK: 400, OEK:400
  • Pszichológia: ELTE-PPK: 444, PPKE-BTK: 460, SZTE-BTK: 437
  • Mérnökinformatikus: BME-VIK: 374, DE-IK: 280, OE-AMK: 280
  • Turizmus-vendéglátás: BGE-KVIK: 400, DE-IK: 400, SZTE-GTK: 400
  • Ma indul a 10 milliárdos ÉPÍTŐ-5 program

    Ma reggel 8 órától adhatják be pályázataikat a mikro-, kis- és közepes építési vállalkozások az Innovációs és Technológiai Minisztérium ÉPÍTŐ-5 támogatási programjára. A több mint 10 milliárd forint keretösszegű kormánycsomag lényege, hogy a járvány alatti a gazdaság újraindítási programban az érintett cégek folytathassák a korszerű technológiák bevezetését és a hatékonyság növelését eredményező beruházásaikat.

    Mától változik a menetrend a Volánnál

  • 318 319 Budapest – Fót – Veresegyház – Galgamácsa :Ma a munkanapokon az Újpest-városkaputól, az eddig 6:45-kor induló busz, 6:55-kor indul majd.
  • 504 Kistarcsa – Budapest – Gyömrő – Monor autóbuszvonal : Budapesten a Gőzös utca megállóhelyet nem érintik majd a járatok. A felszállás a Rákoscsaba-Újtelepen a Tóalmás utca megállóhelyen lesz lehetséges.
  • 535 Cegléd – Abony autóbuszvonal: Új járatok közlekednek munkanapokon, 11:40-kor Ceglédről Abonyba, illetve 12:20-kor Abonyból Ceglédre.
  • 649 Dömsöd – Apaj autóbuszvonal: Dömsödön a Kossuth Lajos utca 136. megállóhelytől munkaszüneti napokon 16:50-kor induló járat 16 perccel később indul majd, tehát 17:06-kor, valamint a szabad- és munkaszüneti napokon 18:10-kor induló autóbusz 4 perccel korábban, 18:06-kor indul.
  • 708-715 Budapest – Érd – Százhalombatta autóbuszvonal: A százhalombattai ABC áruház megállóhelyet újra érintik a 708-as, 710-es 712-es autóbuszok, emellett új járatokat biztosítanak órás követéssel.
  • Fotó: Észak-Magyarország

    Forgalomkorlátozás Budapesten

    Labdarúgó mérkőzés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz mától február 17-ig Budapest V. kerületében.

    Tilos lesz megállni:

  • Szerda 15. óráig az Apáczai Csere János utcában, a Marriott Hotel Budapest mellett
  • Holnap 23 óra 30 percig a Erzsébet tér park felőli oldalán, a Miatyánk utca és a Bécsi utca között, illetve a Bécsi utca és a József Attila utca között.
  • Szakaszosan lezárják:

  • Szerda 14 óráig Apáczai Csere János út 4. szám alatt található Marriott Hotel Budapest szállodánál az Apáczai Csere János utcát a Deák Ferenc utca és a Régi Posta utca között.
  • Szerda éjjel fél kettőig a Deák Ferenc tér – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése és az Erzsébet tér – Bécsi utca kereszteződése közötti útszakaszt, illetve a Erzsébet teret a József Attila utca és a Bécsi utca között részt.
  • 71 éves Hamupipőke

    1950-ben, ezen a napon mutatták be minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmjét, a Hamupipőkét. A gonosz mostohája és két testvére terrorja alatt élő lány mesés története milliók szívét hódította meg az elmúlt hét évtizedben. A hercegét kereső üvegcipős lány meséjét eredetileg Charles Perrault írta, azóta több tucat feldolgozás készült már a sztoriból.

    Fotó: InterCom

    Lassan enyhül az idő

    A tegnapi naphoz hasonlóan ma is kellemes, napos idő várható az egész országban. A nappali maximumok már nulla fok felett lesznek, de éjszaka még mindig farkasordító, mínusz 11 fok körüli alakul a hideg, de az ország magasabban fekvő helyein továbbra is mínusz 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint szerda-csütörtök körül lassan visszatér a tavasz az országba 8-10 fok körüli maximumokkal.

    Fotó: Shutterstock

    Isten éltesse Richter Józsefet!

    70. születésnapját ünnepli a mai napon Richter József. A világhírű artista alapította a Magyar Nemzeti Cirkuszt. A sztár 2017-ben elsőként kapta meg a Kossuth-díjat artistaként, ezzel is elismerve kiemelkedő munkásságát. Feleségével, Karolával 49 élnek boldog házasságban, fiaik Flórián és József szintén követték őt a pályán.

    Fotó: MTI/Kovács Attila

     





    Ezeket olvastad már?
    Elhunyt a magyar szinkronrendező: Neki köszönhetjük a Jóbarátok ikonikus hangjait is

    Elhunyt a magyar szinkronrendező: Neki köszönhetjük a Jóbarátok ikonikus hangjait is

    Berúgja az ajtót a hideg, brutális, ami ma ránk vár

    Berúgja az ajtót a hideg, brutális, ami ma ránk vár

    Autósok figyelem, szerdától megint változik az üzemanyag ára

    Autósok figyelem, szerdától megint változik az üzemanyag ára

    Gyurcsányék halálos ölelésében: Karácsony Gergelynek marad a báb szerepe, és ezt még meg is ünnepelte

    Gyurcsányék halálos ölelésében: Karácsony Gergelynek marad a báb szerepe, és ezt még meg is ünnepelte

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás