Ma éjfélig jelentkezhetünk az egyetemekre

A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzéseikre, illetve a felsőoktatási szakképzésekre országszerte ma éjfélig lehet jelentkezni. A felvételi eljárás menete továbbra se változott, a jelentkezés három megjelölt intézményig ingyenes. A jelentkezést kizárólag az E-felvételi rendszerén keresztül lehet megtenni, a hitelesítést pedig 5 napon belül vagyis szombatig tehetik meg a jelentkezők a Kormányablakon keresztül vagy postai úton. A szükséges tudnivalók az egyetemekről és a beiratkozás pontos lépéseiről, illetve minden szükséges információ a felvételihez elérhető a felvi.hu oldalán.

Fotó: Shutterstock

Keretes: Top5 szakok 2020-ban

 • Gazdálkodás és menedzsment – BCE-GTK: 427, ELTE: 405, SZTE-GTK: 400
 • Kereskedelem és menedzsment – BCE-GTK: 436, DE_GTK: 400, OEK:400
 • Pszichológia: ELTE-PPK: 444, PPKE-BTK: 460, SZTE-BTK: 437
 • Mérnökinformatikus: BME-VIK: 374, DE-IK: 280, OE-AMK: 280
 • Turizmus-vendéglátás: BGE-KVIK: 400, DE-IK: 400, SZTE-GTK: 400

Ma indul a 10 milliárdos ÉPÍTŐ-5 program

Ma reggel 8 órától adhatják be pályázataikat a mikro-, kis- és közepes építési vállalkozások az Innovációs és Technológiai Minisztérium ÉPÍTŐ-5 támogatási programjára. A több mint 10 milliárd forint keretösszegű kormánycsomag lényege, hogy a járvány alatti a gazdaság újraindítási programban az érintett cégek folytathassák a korszerű technológiák bevezetését és a hatékonyság növelését eredményező beruházásaikat.

Mától változik a menetrend a Volánnál

 • 318 319 Budapest – Fót – Veresegyház – Galgamácsa :Ma a munkanapokon az Újpest-városkaputól, az eddig 6:45-kor induló busz, 6:55-kor indul majd.
 • 504 Kistarcsa – Budapest – Gyömrő – Monor autóbuszvonal : Budapesten a Gőzös utca megállóhelyet nem érintik majd a járatok. A felszállás a Rákoscsaba-Újtelepen a Tóalmás utca megállóhelyen lesz lehetséges.
 • 535 Cegléd – Abony autóbuszvonal: Új járatok közlekednek munkanapokon, 11:40-kor Ceglédről Abonyba, illetve 12:20-kor Abonyból Ceglédre.
 • 649 Dömsöd – Apaj autóbuszvonal: Dömsödön a Kossuth Lajos utca 136. megállóhelytől munkaszüneti napokon 16:50-kor induló járat 16 perccel később indul majd, tehát 17:06-kor, valamint a szabad- és munkaszüneti napokon 18:10-kor induló autóbusz 4 perccel korábban, 18:06-kor indul.
 • 708-715 Budapest – Érd – Százhalombatta autóbuszvonal: A százhalombattai ABC áruház megállóhelyet újra érintik a 708-as, 710-es 712-es autóbuszok, emellett új járatokat biztosítanak órás követéssel.

Fotó: Észak-Magyarország

Forgalomkorlátozás Budapesten

Labdarúgó mérkőzés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz mától február 17-ig Budapest V. kerületében.

Tilos lesz megállni:

 • Szerda 15. óráig az Apáczai Csere János utcában, a Marriott Hotel Budapest mellett
 • Holnap 23 óra 30 percig a Erzsébet tér park felőli oldalán, a Miatyánk utca és a Bécsi utca között, illetve a Bécsi utca és a József Attila utca között.

Szakaszosan lezárják:

 • Szerda 14 óráig Apáczai Csere János út 4. szám alatt található Marriott Hotel Budapest szállodánál az Apáczai Csere János utcát a Deák Ferenc utca és a Régi Posta utca között.
 • Szerda éjjel fél kettőig a Deák Ferenc tér – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése és az Erzsébet tér – Bécsi utca kereszteződése közötti útszakaszt, illetve a Erzsébet teret a József Attila utca és a Bécsi utca között részt.

71 éves Hamupipőke

1950-ben, ezen a napon mutatták be minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmjét, a Hamupipőkét. A gonosz mostohája és két testvére terrorja alatt élő lány mesés története milliók szívét hódította meg az elmúlt hét évtizedben. A hercegét kereső üvegcipős lány meséjét eredetileg Charles Perrault írta, azóta több tucat feldolgozás készült már a sztoriból.

Fotó: InterCom

Lassan enyhül az idő

A tegnapi naphoz hasonlóan ma is kellemes, napos idő várható az egész országban. A nappali maximumok már nulla fok felett lesznek, de éjszaka még mindig farkasordító, mínusz 11 fok körüli alakul a hideg, de az ország magasabban fekvő helyein továbbra is mínusz 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint szerda-csütörtök körül lassan visszatér a tavasz az országba 8-10 fok körüli maximumokkal.

Fotó: Shutterstock

Isten éltesse Richter Józsefet!

70. születésnapját ünnepli a mai napon Richter József. A világhírű artista alapította a Magyar Nemzeti Cirkuszt. A sztár 2017-ben elsőként kapta meg a Kossuth-díjat artistaként, ezzel is elismerve kiemelkedő munkásságát. Feleségével, Karolával 49 élnek boldog házasságban, fiaik Flórián és József szintén követték őt a pályán.

Fotó: MTI/Kovács Attila