RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a hétvége legfontosabb történéseit





A Metropol összeszedte a hétvége legfontosabb eseményeit, milyen időre számítsunk, mely vonatok közlekednek máshogy és hogy meddig érvényesek a diákigazolványok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.05.
ez lesz ma

Mától jön a rossz idő és a lehűlés!

A kellemes tavasz után most egy kis őszbe csöppenünk: hidegfront jön, pénteken felhősödés kezdődik és sok helyen beborul az ég. Több helyen is számítani kell esőre, záporra, a hegyekben havas eső és havazás is előfordulhat. A nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul. Szombatra némileg javul az idő. A pénteki esőket elfelejthetjük, de a hőmérséklet tovább enyhül, 4 és 8 fok közötti értékekre kell számítani. A hidegfront az arra érzékenyeknél fejfájást, ízületi fájdalmakat, esténként alvászavart okozhat. Vasárnap derült, száraz, napos időre kell készülni, eső már sehol sem valószínű. A nappali hőmérséklet is fokozatosan emelkedik, akár a 10 fokot is meghaladhatja.

További 60 napig érvényesek a diákigazolványok

A távolsági közlekedési szolgáltatók a koronavírus-járvány miatt még két hónapig elfogadják a diákigazolványokat. A köznevelésben tanulók a 2019/2020-as tanévet érvényesítő matricát, a felsőoktatásban hallgató tanulók 2019/2020-as tanév első és második féléves matricát, illetve a 2020/2021-es tanév első féléves matricát is használhatják. Így a diákoknak nem kell bemenniük az iskolába és diákigazolványt érvényesítő matricát kérniük.

Hogy repül az idő, Balázs Péter már 78 éves!

Ma ünnepli 78. születésnapját Balázs Péter színművész, rendező, szinkronszínész. Pályája a veszprémi Petőfi Színházban kezdődött, majd 1970-től a Vígszínházban folytatódott, ahol később rendezőként is feladatott kapott. Sokan komikus szerepeiről ismerik, de játszott több filmben is és népszerű szinkronszínész is. Olyan tévéfilmekben játszott, mint például a A Fekete város vagy a Linda, de mindenki ismeri a Garfield 2 című filmet, amiben Lord Dargisnak, a főgonosznak kölcsönözte a magyar hangját.

Ezek a vonatmenetrendek módosulnak

Pályakarbantartási munkálatok miatt több MÁV-menetrend is módosul. Pénteken az Budapest - Újszász - Szolnok vasútvonalon a Tápiógyörgye - Újszász között pályaszervizelés miatt a 3361 számú vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A Budapest - Székesfehérvár vonalon, Gárdony - Székesfehérvár, valamint Szabadbattyán - Balatonfüred között szintén pályakarbantartás miatt módosul egyes vonatok közlekedése. Gárdony - Székesfehérvár állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek, illetve 972, 976, 977 és a 973 számú vonatok Budapest-Déli - Székesfehérvár között nem közlekedik.

HÉV-pótló buszok járnak Kerepes és Gödöllő között

A hétvégén nem közlekedik a H8-as HÉV Gödöllő és Kerepes állomások között karbantartás miatt. A kimaradó szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat, a buszok betérnek Szilasligetre és Mogyoródra. A pótlásba kiegészítő járatok is besegítenek.

Zajlik a metrófelújítás a középső és a déli szakaszon

Március első hétvégéjén sem közlekedik az M3-as metró a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. A kimaradó szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak, ahogy azt már megszokhattuk a hétvégéken.





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás