RETRO RÁDIÓ

Zárva lesznek az önkormányzatok és a legtöbb patika is, mutatjuk, hol tudsz ügyet intézni





Ma ünnepelnek az egészségügyben és hivatalokban is, így ők pénteken nem dolgoznak. De viszont csomó program lesz, amire érdemes kinézni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.01.
I. kerület III. kerület VI. kerület XIV. kerület XV. kerület XVIII. kerület ez lesz ma

Dögmeleg lesz, meghosszabbították a hőségriadót

Marad a 30 fok fölötti hőség, emiatt az eredetileg csütörtök éjfélig tartó hőségriasztást az országos tiszti főorvos július 4-e 24:00 óráig meghosszabbította. Ezekben a napokban a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben. Súlyos vízhiány miatt vízkorlátozást rendelt el a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településen. Minden eddiginél melegebb lesz ma. A napos időt csak néhol zavarja meg zápor, zivatar, az Alföldön több mint 40 fok is lehet. A szél többfelé feltámad, így éjszaka könnyebb lesz a pihenés. Holnap aztán egy hidegfrontnak köszönhetően 32 fokig hűl vissza a hőmérséklet, kiadósabb eső nem várható. Vasárnap újra napsütéses idő lesz, 33 fok körüli hőmérséklettel.

Tikkasztó meleg lesz még ma is, de szombattól már jön az enyhülés. Jelentősen lehűl majd a levegő Fotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

Ezt okozhatja a nagy hőség

  • fáradékonyságot,
  • indokolatlan fáradtságérzetet,
  • fejfájást,
  • aluszékonyságot.
  • Ingyenes strandnap a Lupán

    Vasárnap díjmentesen strandolhatnak a III. kerületben a Lupa tavon az óbudai lakosok, lakcímkártya bemutatása mellett. A tó megközelíthető autóval, kerékpárral és HÉV-vel is.

    Motorcsónakverseny a VIII. kerületben

    Ma egy délután erejéig motorcsónakok lepik el a Rákóczi téri metrómegálló tavát, hogy kiderüljön, ki a legjobb motorcsónak-pilóta. Részletek a csarnoknegyed.hu oldalon.

    Ma zárva a legtöbb gyógyszertár és önkormányzat

    Július 1-je a magyar egészségügy napja, ekkor az anyák megmentőjére, Semmelweis Ignácra emlékezünk. Szintén ma van a köztisztviselők és a kormánytisztviselők napja is. Ez a nap az egészségügyi dolgozók és a köztisztviselők számára munkaszüneti nap, ezért egészségügyi panasszal az ügyelethez lehet fordulni, ügyet intézni pedig legközelebb hétfőn lehet.

    A gyógyszertárak közül ma csak a 0–24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak fogadják a betegeket Fotó: Vas Népe

    Zárva tartanak:

  • az önkormányzatok,
  • a rendelőintézetek,
  • házi-, gyermek- és fogorvosok,
  • patikák többsége
  • szünetel a védőnői tanácsadás.
  • Semmelweis-napon nyitva tartanak:

  • a 0–24 órában nyitva lévő,
  • az ünnepnapokon is üzemelő
  • az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak
  • A kormányablakokban lehet ügyet intézni

    Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán jelentette be, hogy július 1-jén rendes pénteki nyitvatartás szerint fogadják az ügyfeleket a kormányablakok és a kormányhivatali ügyfélszolgálatok.

    Július 1-től változik a levélfeladás díja

    Mától módosít a levélfeladások árán a Magyar Posta. Péntektől a lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti belföldi sima (nem elsőbbségi) levél díja 15 forinttal, az elsőbbségi levél díja pedig 25 Ft-tal kerül többe. Emelkedik továbbá a többletszolgáltatások tarifája is. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 485 Ft-ról 500 Ft-ra, a tértivevény többletszolgáltatás díja 325 Ft-ról 345 Ft-ra módosul.

    Mától drágul a levélfeladás a postán Fotó: Bors

    Vasárnap kezdődik a lomtalanítás a XIV. kerületben

    Július 3–18 között Zugló körzeteiben szabadulhatunk meg a háztartásunkban felgyülemlett nagydarabos szemetektől. A lomokat 18 óra után úgy kell kihelyezni, hogy az se az autós, se a gyalogos közlekedést ne akadályozza.

    Felbolydul a hétvégére Budapest közlekedése

    Pénteken és szombaton lezárásra kell számítani Budán és Pesten is. Az I., a VI. és a XIV. kerületet érintő forgalomkorlátozásról részletesen a police.hu-n lehet olvasni.

    Változik a nagykörúti villamosok közlekedése

    Karbantartása miatt ma 17:30-tól július 4-én hajnalig a 4-es, 6-os villamosok csak az Oktogon és a Széll Kálmán tér között közlekednek. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok járnak.

    A Blaha Lujza teret nem érintik a 4-es, 6-os villamosok ma késő délutántól Fotó: Metropol

    Új járatok a XVIII. kerületben

    Szombattól a Havanna- és a Gloriett lakótelep térségében új autóbuszjáratok közlekednek majd. 194M helyett 142E-s, a 136E helyett 136-os lesz, és egy teljesen új járat is lesz, 132E számozással.

    Olcsóbb lesz az életmentő injekció

    Mától az Epipen, valamint Epipen junior készítményeket a betegek 70 százalékos támogatással 5080 forintért, illetve az igazolt allergiával rendelkező betegek kiemelt támogatással 300 forintért válthatják ki a patikákban.

    Ingyenes szűrések Óbudán

    Vasárnap 12 órától egészségnapot tartanak a Budapest Gardenben. A szűrési programok mellett sportolási lehetőségek és játékos foglalkozások is lesznek.

    A VI. kerületben is figyelhetünk az egészségünkre

    Ma egészségnapra vár mindenkit a terézvárosi önkormányzat a Hunyadi térre 15–19 óra között. Az eseményen táplálkozási tanácsokat is kaphatunk.

    Zenélő Budapest

    Mától indul és augusztus 14-ig tart az összesen 160 ingyenes minikoncertet kínáló Zenélő Budapest. A program keretében a főváros legszebb 15 közterén számos műfaj mutatkozik meg.

    Séták Hétvégéje

    A Magyar Sétaszövetség Egyesülés július 1–3 között rendezi meg a Séták Hétvégéjét, ahol több mint 90 tematikus városi séta közül lehet válogatni. Részletek a setaszovetseg.hu oldalon.

    Arany Jánosra emlékeznek a Margitszigeten

    Július 2-án séta keretében ismerhetjük meg Arany János életének meghatározó helyszíneit. A séta időtartama kb. 90 perc. Az eseményre jegyet kell vásárolni.

    Ma lenne 42 éves Berki Krisztián

    Pénteken ünnepelné 42. születésnapját Berki Krisztián korábbi labdarúgó és médiaszemélyiség. A korábbi sportvezető május 6-án IX. kerületi lakásában hunyt el.

    Berki Krisztián ma ünnepelné 42. születésnapját Fotó: Végh István/Bors

    71 éves az Edda frontembere

    Holnap ünnepli 71. születésnapját Pataky Attila, az Edda énekese. Zenekara 1985-ben állt újra össze, és a mai napig aktív.

    Tom Cruise 60!

    Vasárnap ünnepli 60. születésnapját Tom Cruise Golden Globe-díjas színész és filmproducer. Legismertebb filmje a Top Gun és az Esőember.

    Virágosztás a XV. kerületben

    Ma 14 órától 17 óráig Rákospalotán, a Kossuth utcában a gyógyszertár előtt tartanak virágosztást a XV. kerületi lakosoknak. Egy lakcímen csak egyetlen lakcímkártya használható fel, amellyel tíz tő virágot lehet kérni. A növényeket lakcímkártya bemutatása után lehet kérni.





    Ezeket olvastad már?
    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

    Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

    Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

    Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás