Hatalmas siker! Tolonganak a magyar kürtőskalácsért a Dubaji Világkiállításon - Fotók!





Elképesztő látványban volt része a Metropol stábjának, akik élőben is szemügyre vehették a Magyar Pavilont Dubaiban. A világkiállítás tavaly október 1-jén nyitotta meg kapuit, ahol 192 kiállító ország részvételével várják a látogatókat fél éven keresztül.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.31.
Expo 2020

Tóth Andrea, az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője rengeteg érdekességet mesélt el a világkiállításról.

A Metropol újságírója személyesen is meggyőződhetett a magyar kiállítók fantasztikus sikeréről.

Az Expóra nem csak helyi érdeklődők, hanem rengeteg turista is kíváncsi. A szervezők úgy számolják, a Magyar Pavilont 1 millió ember látogatja majd meg, ami valóban össze is jöhet, hiszen a világkiállítás megnyitása óta már több mint 500 000 vendég járt náluk.

Az Expo főbejárata Fotó: Metropol/KZ

Az Expo napi 12 órában várja az érdeklődőket

Az eseményt fokozott egészségügyi intézkedések mellett lehet csak látogatni, a 18 év felettiek csak negatív teszttel léphetnek be a kiállítás területére.

A Magyar Pavilon bejárata Fotó: Metropol/KZ

A magyar az egyik legkülönlegesebb pavilon

A Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az egyik első faszerkezetű épülete nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során a lehető legnagyobb mértékben igyekeztek csökkenteni a víz használatát, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

Ízelítő a magyar ízvilágból

A megjelenéshez kapcsolódóan kiemelt fontosságú hazánk gasztronómiájának bemutatása. A pavilon 42 fő befogadására alkalmas, úgynevezett Gastro Roots részlegében étterem, bisztró és terasz várja az érdeklődőket. A magyar étterem nagyon kedvelt a látogatók körében, ebéd- és vacsoraidőben háromszor is megtelik.

Sürögnek-forognak a séfek és a szakácsok a Magyar Pavilon konyhájában Fotó: Metropol

A pavilon éttermében a klasszikus magyar ételek kerülnek tányérra modern, újragondolt formában, amikben mellőzik a sertéshúst. A szezonalitást képviselték a novemberi libaételek, a karácsonyi és újévi ünnepi fogások, vagy például ilyen jellegzetesség lesz a farsangi fánk.

A nyitás óta a vendégek kedvencei közé tartozik a tatár bifsztek, a gulyásleves, a csirkepaprikás, illetve a kacsacomb, az édességek közül pedig az Eszterházy-tortát keresik a leginkább.

Megkóstoltuk a tatár bifszteket is Fotó: Metropol/KZ
Pintér Károly séf által készült kacsacomb, ami ízbombaként robban szét az ember szájában Fotó: Expo 2020 Hungary
A desszerteket sem hagytuk ki Fotó: Metropol/KZ

A pavilon konyháján nyolc olyan szakmai múlttal rendelkező kiválóság dolgozik, akik az ország kiemelkedő vendéglátóhelyein, 5 csillagos szállodáiban, illetve Michelin-csillagos éttermeiben már bizonyítottak. A menüsort a komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg is jegyzett séf, Pintér Károly állította össze a Magyar Bocuse d’Or Akadémia alelnöke, Csapody Balázs közreműködésével.

Az Expóra látogatók egy extra dologra is felfigyelhetnek a Magyar Pavilon bejárata előtt, ahol egy kürtőskalács stand is várja a nagyérdeműt. Az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak azt is elmondta, hogy karácsony óta sütik a kürtőskalácsokat a kiállításon. Tóth Andrea hozzátette, hogy meg fogják duplázni a sütöde helyét, mivel napi szinten 600-700 ezer forintnak megfelelő értékben értékesítik a kalácsokat.

Hatalmas sikert arat a magyar kürtőskalács is Fotó: Metropol

A Magyar Pavilont nem csak a hazai ízvilág miatt érdemes meglátogatni, hiszen az objektum központi témája a víz

Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincsét, annak kialakulását, történetét mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára.

A pavilonban található kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupolaterem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek.

A kupolateremben egy pár perces videó keretein belül mutatják be egy vízcsepp életét Fotó: Metropol/KZ

A kiállítás soha nem látott, izgalmas megoldásokkal mutatja be hazánk különleges vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát. A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain.

A patakot imitáló dekoráció Fotó: Expo 2020 Hungary

Interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai és Budapest híres fürdői. A látogatók megtapasztalhatják, hogy milyen egy vízcseppben lenni, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé.

A Hévízi-tó gyönyörű látképe Fotó: Metropol/KZ

Kiderült, hogy a Magyar Pavilon tematikája alapján elnyerte a Time out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a 15 legkülönlegesebb közé választották.

Izgalmas tárlatvezetés és családias beszélgetés

Tóth Andrea elmondta, hogy a Magyar Pavilonban csaknem 70 fős csapat dolgozik, nap mint nap. Érdemes pár szót arról is ejteni, hogy a magyar csapat erőn felül teljesít, végtelen szeretettel és odaadással dolgoznak, a betérő emberekre üdítően hat a kedvességünk.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője Fotó: Metropol/KZ

A kint dolgozó csapat egy látványos videót is készített a Magyar Pavilonról

A pavilonban nap mint nap azon dolgoznak, hogy Magyarországot méltón képviseljék a Dubaji Világkiállításon. A csapat minden tagja szerepel a kisfilmben, amely végigvezeti a nézőt a pavilon különböző részein. Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület olyan fontos elemei láthatók, mint a Magyarország páratlan vízkincseit bemutató tudás- és élményalapú interaktív kiállítás, valamint a tradicionális, újragondolt magyar fogásokat kínáló étterem. Megjelenik továbbá az AquaBar, ahol különleges magyar ásványvizeket kóstolhatók, illetve a shop, amelyben magyar kézműves termékeket vásárolhatnak a látogatók.

Az AquaBarban háromféle magyar ásványvizet kóstolhatnak meg a vendégek Fotó: Metropol/KZ
A shopban különféle ínyencséget lehet felfedezni Fotó: Metropol/KZ




Ezeket olvastad már?
Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás