Nyílt levélben fordult a főpolgármesterhez Bús Balázs, III. kerületi önkormányzati képviselő az életveszélyes állapotban lévő, Flórián téri felüljáró ügyében. Ebben minél hamarabbi lépéseket szorgalmaz az ügyben, mielőtt emberéletbe kerülne a felújítás halogatása.

Haladéktalanul meg kell kezdeni a felújítást (Fotó: Metropol/NZ)

Bús Balázs levele:

„Karácsony Gergely

Budapest Főváros Főpolgármester

Tisztelt Főpolgármester Úr!

A Flórián téri felüljáró felújítása kapcsán fordulok Önhöz. A III. kerület legforgalmasabb felüljárója életveszélyes állapotban van, halaszthatatlanná vált annak felújítása.

A szerkezetről lehulló betondarabok egyaránt veszélyeztetik a gyalogosok, a kerékpárral közlekedők, és az autósok testi épségét. Az aluljáróban található az Aquincumi Múzeumhoz tartozó Fürdő Múzeum is, amely szintén veszélynek van kitéve, ugyanis a lezuhanó betondarabok súlyos károkat okoznak a római kori műemlékekben. Ebben a helyzetben a múzeum léte is kérdésessé vált, a veszély elhárításáig bizonyosan nem lesz látogatható. A felüljáró jelenlegi állapota további halasztást nem tesz lehetővé, a beruházást haladéktalanul el kell kezdeni.

A felüljáró felújításának terve nem újkeletű, többször felkerült már a fővárosi közgyűlés napirendjei közé. A Flórián téri felüljáró kivitelezési tervei, ahogyan arról Zugló korábbi polgármestereként Önnek is tudnia kell, teljes mértékben elő vannak készítve, tavaly a szerződést is aláírták a főváros illetékesei, a munka mégsem kezdődött el.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselőjeként kérem Önt, hogy a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára, ugyanis az a sok ezer ember, akik naponta áthaladnak a Flórián téri aluljáróban, jelen pillanatban életveszélyben vannak!

Arra kérem tisztelt főpolgármester urat, hogy a BKK haladéktalanul lásson hozzá a munkához és valósítsa meg a kész terveket, a III. kerületi vezetést pedig szólítsa fel, hogy a beruházás megkezdéséig és annak időtartama alatt együttműködve, garantálja az óbudaiak biztonságát.

Hatékony intézkedését és megtisztelő válaszát előre is köszönöm!”

A Metropol a helyszínen győződött meg róla, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Flórián téren. A képek önmagukért beszélnek…

Életveszélyessé vált a Flórián téri felüljáró

Életveszélyessé vált a Flórián téri felüljáró Fotó: Metropol/NZ

Bús Balázs azt kéri Karácsony Gergelytől, hogy hogy a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára

Bús Balázs azt kéri Karácsony Gergelytől, hogy hogy a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára Fotó: Metropol/NZ

Halaszthatatlanná vált a felüljáró felújítása

Halaszthatatlanná vált a felüljáró felújítása Fotó: Metropol/NZ

A lezuhanó betondarabok súlyos károkat okoznak a római kori műemlékekben

A lezuhanó betondarabok súlyos károkat okoznak a római kori műemlékekben Fotó: Metropol/NZ

A felüljáró aljában hatalmas halomban gyűlt össze a szemét

A felüljáró aljában hatalmas halomban gyűlt össze a szemét Fotó: Metropol/NZ

Áldatlan állapotok uralkodnak a Flórián téren

Áldatlan állapotok uralkodnak a Flórián téren Fotó: Metropol/NZ

Betondarabok hullanak a járdára

Betondarabok hullanak a járdára Fotó: Metropol/NZ