Még élhetett volna az a sclerosis multiplexben szenvedő háromgyerekes amerikai édesanya, ha a Kaiser Permanente egészségügyi központ orvosai beadták volna neki a vakcinát, amiért szinte már könyörgött korábban.

A 45 éves Nerissa Regnier december közepén halt meg Covidban, de nem kellett volna így lennie, hiszen az elmúlt év során hétszer próbálta meg beadatni magának a koronavírus elleni oltást, de az orvosok mindig azt mondták, hogy az ő alapbetegségével nem juttathatnak élő vírust a szervezetébe. Az édesanya erősködött, hogy ő úgy tudja, egyik vakcinában sincs ilyen, de a fehér köpenyesek hajthatatlanok voltak – írja a Daily Mail.

Amikor utoljára próbálta meg felvenni az oltást kétségbeesetten, már tünetei voltak és a tesztje is pozitív lett. Hamarosan olyan súlyosra fordult az állapota, hogy belehalt a fertőzésbe.

Az antitestkezelést is megtagadták tőle

Az egészségügyi intézményt most a családja és a férje, Devin Regnier perli és kártérítést követelnek tőlük, amiért először nem voltak hajlandóak Nerissát beoltani, majd amikor megbetegedett, megtagadták tőle az egyetlen esélyét, az antitestkezelést.

A perben segítségükre lesz a Járványkezelési és Megelőzési Központ (CDC) szakembere, aki megerősítette: az Egyesült Államokban nincs forgalomban olyan vakcina, ami élő vírust tartalmazna, sem az mRNA, sem pedig a vektorvakcinákban nincs ilyen.