Budapest számos helyén is durva trükkökkel próbáltak meg átverni embereket a tolvajok az idén.

Óbudán kifejezetten idős emberekre vadásztak a csalók, fiatalok kínálták fel segítségüket autóból az arra járó cipekedő szépkorúaknak. Volt, akit egészen hazáig kísértek, aztán saját otthonában fosztottak ki.

Egy zuglói tízemeletes házba alpinista betörők próbáltak meg bejutni, a tetőre erősített kötelek segítségével. A lakók viszont figyelmesek lettek a lógó zsinegekre, akik egyből a hatóságokhoz fordultak, így szerencsére nem sikerült a rablóknak egy lakásba sem bejutni. A rendőrök elől viszont sikerült elmenekülniük a bűnözőknek.

Budapest-szerte több háztömbben is figyelmesek lettek titokzatos jelekre és üzenetekre, amikkel a tolvajok egymásnak jeleznek. Sok helyen a panelek lakóinak csengőjén a nevek mellett fekete pötty, vagy filctollrajz jelent meg. A fővárosban közbeszéd tárgya, hogy mit jelenthetnek az üres vagy éppen teli karikák, vagy a vonalak. Újpalotán és Óbudán is láttak hasonló jelöléseket, a rendőrség kérte a lakosokat, legyenek körültekintőek.

A III. kerületben egy fiatal hölgy kért segítséget a Facebookon egy olyan eset kapcsán, ami az utóbbi időben egyre több társasházat is érintett. Sokan már a valódi szakembereket sem merik beengedni a trükkös csalók miatt, akik azt állították magukról, hogy szerelők, azonban ők lopni akartak.